Sony maakt verrassend PS Plus games voor maart 2023 bekend

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Sony heeft de State of Play aangegrepen om de gratis PS Plus Essential games voor maart 2023 aan te kondigen. Daar bleef het niet bij, ook een deel van de PS Plus Extra en PS Plus Premium lineup werd al getoond! Kijk snel welke games binnenkort te spelen zijn!
Sony was er vroeg bij deze maand. Veel eerder dan normaal het geval is, maakte Sony tijdens de State of Play bekend welke games de komende maand beschikbaar komen voor PS Plus Essential abonees. Ook werd een deel van de games die PS Plus Extra en PS Plus Premium abonnees te spelen krijgen. Het is een mooie lijst, dus check vooral snel welke games het zijn!

Voor PS Plus Essential heeft Sony in maart de volgende games in petto:
Minecraft Dungeons is een interessante game. Deze game is immers gemaakt door Mojang Studios en wordt uitgegeven door Xbox Games Studios.
Ook PS Plus Extra en PS Plus Premium mogen een aantal bijzonder aantrekkelijke games tegemoet zien. Zij krijgen de volgende games te spelen:
Tchia is een bijzondere game. Deze game is namelijk gloednieuw en zal dus als day-one game op de abonnementsdienst van Sony verschijnen. Overigens lijkt dit niet de hele lijst te zijn voor PS Plus Extra/Premium. De afgelopen maanden bestond de lijst steevast uit meer dan 15 games. We kunnen dus nog wel een aantal extra toevoegingen verwachten de komende weken.
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685

Gratis games voor PS Plus Essential voor maart 2023

Sony maakt de line-up voor de nieuwe maand van PS Plus Extra normaal altijd bekend op de woensdag vóór de eerste dinsdag van de maand. Deze maand is dat dus een stuk eerder, waardoor ook onze bekende bron Billbil kun geen kans gehad heeft de games voortijdig bekend te maken. De nieuwe gratis games voor PS Plus Essential komen 7 maart beschikbaar. De PS Plus Extra en Plus Premium games komen twee weken daarna, op 21 maart beschikbaar op de verschillende abonnementsdiensten.
De PS Plus games van februari zijn nog tot 7 maart te claimen, dus vergeet dat niet! De games voor februari 2023 zijn:
Om de games ook na 7 maart te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, voor eind februari claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus Essential of hoger abonnement loopt
en kan je ze altijd downloaden en spelen.
Ook als je het laat verlopen en later weer activeert kun je je eerder geclaimde games weer spelen. Met de duurdere PS Plus Extra en Premium abonnementen kun je nog veel meer games gratis spelen, maar dan in een soort Game Pass-model.