CEO van YouTube stapt plotseling op

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 17:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Videoplatform YouTube zal voortaan onder nieuw leiderschap vallen. CEO Susan Wojcicki stapt namelijk plotseling op na negen jaar, om zich op andere projecten en haar familie te richten.
In een email aan medewerkers van YouTube heeft Susan Wojcicki bekendgemaakt dat ze opstapt als de CEO van het videoplatform. De afscheidsbrief van de topvrouw is door YouTube ook gedeeld via een blogpost, waarmee officieel is bekendgemaakt dat Wojcicki opstapt als CEO van het bedrijf. Neal Mohan, de huidige Chief Product Officer, zal haar taken overnemen.
Hoewel Wojcicki al negen jaar lang CEO was van YouTube, is ze al veel langer verbonden aan Google. 25 jaar geleden hielp ze namelijk een tweetal studenten aan Stanford University genaamd Larry Page en Sergey Brin: de oprichters van Google.

De vele petten bij Google

Door de jaren heen heeft Wojcicki bij veel verschillende afdelingen van Google gewerkt. Zo heeft ze de marketing geregeld, is ze deels verantwoordelijk geweest voor Google Image Search en AdSense en is ze uiteindelijk dus beland bij de top van YouTube. Wojcicki heeft zelf besloten om op te stappen, ze gaat voortaan zich meer richten op haar familie, haar gezondheid en persoonlijke projecten.
De CEO vindt dat het nu de juiste tijd is om een stap terug te doen. Ze heeft er daarnaast vertrouwen is dat ze YouTube in de juiste handen achterlaat. Eén van haar eerste prioriteiten toen ze CEO werd, was naar eigen zeggen om een ‘leiderschapsteam’ op te zetten, met Neal Mohan aan het hoofd. Hij zal dus nu de nieuwe CEO van het bedrijf worden.

Populair Nieuws