Oscars willen geen tweede Will Smith fiasco

News
donderdag, 23 februari 2023 om 17:30
oscarsf1644333091
Binnenkort worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt. Vorige keer verliep dat niet geheel vlekkeloos, omdat Will Smith comedian Chris Rock een klap verkocht. De Academy wil dat zo’n fiasco zich dit jaar niet voor kan doen.
Er is veel gezegd en geschreven over de klap die Chris Rock vorig jaar bij de Oscars ontving van Will Smith. De comedian maakte een grap over het haaruitval van Jada Pinkett-Smith, waar haar man Will in eerste instantie om leek te lachen, om vervolgens toch letterlijk en figuurlijk uit te halen naar Chris Rock. Over de terechtheid van de klap waren de meningen verdeeld, maar men was het er vaak over eens dat de Academy, die de Oscars organiseert en uitreikt, te traag reageerde op het incident.
Dat ziet de Academy liever niet nog een keer gebeuren en daarom heeft het evenement nu een crisisteam, verklaart Academy CEO Bill Kramer aan Time. Het is vooor het eerst dat de Academy een crisisteam heeft. De hoop is dat het is voorbereid op “alles wat [de Academy] nu niet ziet aankomen”.
Het ziet er niet naar uit dat de Academy een incident daadwerkelijk kan voorkomen, maar mocht er iets gebeuren, dan is er veel sneller een reactie. Er is dan een groep die klaarstaat om samen een woordvoerder aan te wijzen en een statement op te stellen. Uiteraard hoopt de Academy dit crisisteam niet daadwerkelijk nodig te hebben.

Wanneer zijn de Oscars van 2023?

De uitreiking van de Oscars is over een paar weken al. Het evenement is in de nacht van 12 op 14 maart. Everything Everywhere All at Once is één van de grootste kanshebbers dit jaar.