YouTube-app voor PS5 ondersteunt nu HDR10

News
dinsdag, 30 november 2021 om 17:00
playstation 5f1603819462
De YouTube-app op de PlayStation 5 ondersteunt nu na een update HDR10 (High Dynamic Range). Hierdoor kunnen gebruikers genieten van YouTube-streaming met een hoog dynamisch bereik.
Voor een lange tijd konden PlayStation 5 gebruikers op de console geen HDR-video’s van YouTube bekijken op hun console, YouTube heeft nu in een nieuwe update de HDR-ondersteuning toegevoegd. De ondersteuning van SDR en HDR werd eerder dit jaar al toegevoegd aan de console, maar was toen alleen nog maar voor games en apps.
Volgens FlatpanelsHD ondersteunt HDR10, 4K- en 60fps-video’s van YouTube. De console gebruikt hiervoor de VP9-2-codec. Wanneer de ondersteuning is toegevoegd is niet bekend. Op de ondersteuningspagina voor de PlayStation 5 wordt nog geen HDR gemeld.
Hoewel de app op de PlayStation 5 deze ondersteuning voor een lange tijd niet had, heeft de PlayStation 4 deze HDR ondersteuning al sinds eind 2019. Er werd toen wel al gezegd door een woordvoerder van YouTube dat deze ondersteuning naar meerdere consoles zal zou, maar dat is pas dit jaar gebeurd.

Xbox Series al eerder HDR10 ondersteuning

Voorheen hadden de Xbox Series-consoles net zoals de PS5 geen HDR ondersteuning bij release. De ondersteuning is nu sinds januari toegepast op deze consoles. De consoles hebben net zoals de PlayStation 5 een ondersteuning voor 4K- en 60fps-video’s.
Met HDR (High Dynamic Range) hebben beelden een hoog dynamisch bereik. Beelden met HDR-ondersteuning bevatten meer kleur en een realistischer beeld. Veel bedrijven maken de laatste jaren veel gebruik van HDR ondersteuning, voor de beste kwaliteit. Zo hebben Samsung televisies HDR, maar ook Netflix en de nieuwe VR-bril voor de PlayStation 5 krijgt een HDR ondersteuning.