Skyrim speedrunner zet nieuw wereldrecord neer

News
dinsdag, 30 november 2021 om 17:30
the elder scrolls skyrimf1625039084
Een speedrunner heeft een nieuw wereldrecord neergezet na het speedrunnen van Skyrim. Speedrunner Nucular had maar iets langer dan een uur nodig om te game uit te spelen.
In de gamewereld zijn ontzettend veel verschillende spelers. De één neemt overal zijn tijd voor, en doet misschien wel een half jaar over één game. Terwijl een ander zijn tijd efficiënter wil gebruiken en liever een speedrun neerzet. In dit laatste voorbeeld is het doel om het spel zo snel mogelijk te voltooien, zoals Nucular heeft gedaan in Skyrim.
In de speedrun, die ook op YouTube te zien is, zien we hoe Nucular slimme tactieken gebruikt om een nieuw record neer te zetten. De hele speedrun is gedaan zonder glitches, en komt dus helemaal neer op zijn eigen skillset. In de comment sectie staat een lange uitleg over allerlei keuzes die hij tijdens zijn speedrun maakt. Zo is het spelen van High Elf enorm handig, omdat je je dan sneller kan voortbewegen. Skyrim is overigens nog steeds een veel gespeelde game. Een tijdje geleden was er zelfs een nieuwe features in de game gevonden!

Zijn er alleen speedrunners in Skyrim?

Niet alleen in Skyrim worden speedruns gedaan. Ook games als Horizon Zero Dawn en zelf het oude spel Half Life bevatten speedrunners. Zelfs spellen waarvan je het niet verwacht zoals Minecraft zijn games waarin vaak speed runs gedaan worden. De categorie speedrun is alleen niet razend populair, en elke game heeft vaak maar een handjevol aan gedreven gamers die alles op alles zetten om het spel zo snel mogelijk uit te spelen.