Nieuwe Samsung televisies passen HDR aan op basis van omgevingslicht

News
woensdag, 30 december 2020 om 13:00
samsung microled dl2f1609323566
Fabrikanten van televisies komen steeds weer met innovatieve manieren om de kijkervaring te verbeteren. Zo introduceert Samsung nu nieuwe televisies die het beeld aanpassen om basis van de hoeveelheid licht in de omgeving.
We hebben het waarschijnlijk allemaal wel een keer meegemaakt. Je wil overdag een film of serie kijken, maar door lichtinval wordt het hele beeld verpest en is het bijna niet te zien wat er tijdens donkere scènes gebeurd. Het is al helemaal dramatisch voor HDR televisies, omdat die technologie het beste werkt in donkere kamers met zo min mogelijk omgevingslicht.
De nieuwe lijn van televisies van Samsung moeten dat probleem oplossen. Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf vandaag bekend in een persbericht. De nieuwe QLED televisies maken namelijk gebruik van HDR10+ Adaptive. Door middel van een lichtsensor kan de TV detecteren hoeveel licht er op het scherm valt en op basis daarvan wordt HDR aangepast. HDR10+ werkt bovendien met Filmmaker Mode, een instelling die post-processing effecten zoals motion smoothing uitschakelt om de meest echte ervaring mogelijk te bieden.

Bij welke content werkt HDR10+ allemaal?

Wanneer je een nieuwe televisie van Samsung in huis haalt, moet je alleen niet verwachten dat meteen alle content werkt met HDR10+ Adaptive. Momenteel wordt wel alle content op Amazon Prime Video geoptimaliseerd voor de feature, maar op andere streamingdiensten is het nog niet zeker dat je gebruik kan maken van de optie.
Niet alleen Samsung is bezig met een adaptive optie voor HDR. Zo heeft Dolby op de CES van vorig jaar Dolby Vision Q aangekondigd, een feature die ongeveer hetzelfde doet als HDR10+ Adaptive. Die functie werkt momenteel op televisies van Sony en LG en wordt ondersteund door Netflix en Disney+.

Populair Nieuws

Laatste Reacties