'PS5 VR-bril krijgt HDR OLED display en betere controllers'

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 9:00
ps vr headsetf1622794383
Het is geen geheim dat Sony werkt aan een nieuwe VR-bril voor de PS5, maar het bedrijf maakt nog geen details bekend. Uit een nieuwe bericht lijkt de bril alleen indrukwekkende specificaties te krijgen, waaronder een HDR OLED display en betere controllers.
Hoewel Sony de lippen stijf op elkaar houdt wat betreft de VR-bril voor de PS5, duiken er wel steeds nieuwe geruchten op over het nieuwe apparaat. Zo schijnt Sony een privé-bijeenkomst gehouden te hebben voor verschillende publicaties om de nieuwe VR-bril te tonen. Dat meldt PSVR Without Parole.
Het nieuwe bericht bevestigt een aantal geruchten die we al eerder hebben gehoord - zoals de resolutie van 4000x2040 pixels - maar komt ook met een aantal nieuwe dingen. Zo stelt PSVR Without Parole dat de nieuwe VR-bril voor de PS5 een HDR OLED display krijgt met een field of view van 110 graden - dat is 10 graden meer dan de originele PSVR.
Het apparaat moet ook betere controllers gaan krijgen. Zo zullen naar verluidt de controller van de PS5 VR-bril uitgerust worden met capacitive touch sensors voor de duim, wijs- en middelvinger. De sensoren kunnen aanvoelen of de controller wordt aangeraakt en hoe ver de vingers ervan verwijderd zijn. Sony heeft eerder al bevestigd dat de controllers ‘sommige features’ uit de DualSense controller zullen krijgen, zoals haptic feedback.

Meer AAA PS5 games voor VR

Eén van de grootste nadelen op het moment voor Virtual Reality is het gebrek aan grote AAA games. Valve is vorig jaar gekomen met Half-Life Alyx, maar voor de rest zijn er maar weinig grote avonturen te vinden die specifiek voor VR zijn gemaakt.
Op het evenement schijnt Sony aangegeven te hebben daar verandering in te willen brengen. De Japanse uitgever zou ontwikkelaars aanmoedigen om meer AAA games te maken voor de PS5 VR-bril. Wanneer het apparaat uit moet komen is nog steeds onbekend.

Populair Nieuws