Yakuza 8 aangekondigd met een verrassende protagonist

News
woensdag, 14 september 2022 om 13:30
yakuza 8 headerf1663154398
Tijdens de State of Play kwam al een Yakuza game langs, maar het hoofdgerecht heeft SEGA voor de RGG Summit bewaard. Daar is namelijk Yakuza 8 officieel aangekondigd, inclusief een verrassende protagonist.
Ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio heeft het behoorlijk druk. Na Yakuza Like A Dragon is de studio namelijk al gekomen met Lost Judgment en tijdens de State of Play dinsdagnacht is de remake van Yakuza Ishin aangekondigd - een titel die daardoor voor het eerst speelbaar zal zijn buiten Japan.
Maar dat is niet het enige waar de ontwikkelaar aan werkt. Eerst was namelijk al getoond dat de ontwikkeling van een Like A Dragon sequel in volle gang is en Yakuza 8 is nu officieel aangekondigd tijdens de RGG Summit. Dat meldt Nibellion op Twitter.
Opvallend genoeg krijgen spelers weer Kazuma Kiryu onder de knoppen, de hoofdrolspeler in alle Yakuza games voor Like A Dragon. De nieuwe protagonist, Ichiban Kasuga, wordt ook een speelbaar personage. Beide karakters krijgen een eigen team en het vechtsysteem blijft dan ook het RPG turn-based-systeem uit het voorgaande deel. We moeten nog wel even wachten op de release, want Yakuza 8 komt pas ergens in 2024 uit.

Tweede Yakuza game aangekondigd

Voor die tijd kunnen fans van de franchise dus wel al aan de slag met Yakuza Ishin, die uitkomt op 23 februari 2023. Maar er is ook nog een andere titel waar spelers zich mee kunnen vermaken. Tijdens de RGG Summit heeft SEGA namelijk nóg een Yakuza game uit de doeken gedaan.
Het zogeheten Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name wordt een 'klassieke' Yakuza action-adventure en is gemaakt voor fans van het eerste uur. Het verhaal lijkt zich af te spelen tussen Yakuza 6 en Yakuza Like A Dragon en te tonen wat Kiryu in de tussentijd heeft gedaan. De spin-off komt ergens in 2023 uit.