Bedrijven in Las Vegas willen compensatie voor verliesmakende F1 Grand Prix

News
woensdag, 10 januari 2024 om 14:30
max verstappen gp las vegas 2023 vt1f1700209435
Voorafgaand aan de GP van Las Vegas was er veel kritiek op de race. Niet alleen door fans, maar ook inwoners van de stad. Nu willen bedrijven compensatie krijgen voor de F1 Grand Prix.
In 2023 werd de Formule 1 op grootse wijze naar Las Vegas gebracht. In de jaren 80 was er al een Grand Prix die werd georganiseerd in de stad, maar dat was op de parkeerplaats van casino Caesars Palace en werd gezien als een aanfluiting. Voor de nieuwe Grand Prix moest de race dan ook plaatsnemen op dé locatie van Las Vegas: over The Strip.
Het neerzetten van alle nodige faciliteiten door de organisatie was alleen geen eenvoudig proces. Maandenlang moesten wegen en stoepen worden afgezet voor werkzaamheden aan de F1 Grand Prix. En dat heeft voor behoorlijk wat schade gezorgd bij lokale ondernemers.
Wade Bohn, een eigenaar van een lokaal bedrijf in Las Vegas, claimt dat zijn omzet van 8,5 miljoen dollar in 2022 is gezakt naar slechts 4,2 miljoen dollar in 2023. Dat zou zijn omdat zijn winkel niet goed bereikbaar was door de werkzaamheden. Aan LVSportsBiz.com laat hij weten dat hij en andere ondernemers financiële compensatie willen krijgen van F1, de gemeente en de Las Vegas Convention and Visitors Authority.

“Wij hebben de F1 niet nodig, de F1 heeft ons nodig. We willen gecompenseerd worden voor alle verliezen die dankzij de F1 kwamen.”

Geen wens voor een rechtszaak

Een andere ondernemer laat aan de publicatie weten dat de lokale bedrijven het niet willen laten uitdraaien op een rechtszaak. Het zou volgens de ondernemer veel beter zijn als de gemeente en de Formule 1 samenkomen en pro-actief gaan werken aan een oplossing.