Je Xbox-controller wordt straks ook een toetsenbord

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 11:30
xbox elite 4f1575212780
Microsoft voegt binnenkort een opvallende functie toe aan Xbox-controllers. Ze kunnen namelijk ook als kleine toetsenborden dienen. Xbox Insiders kunnen er nu al mee aan de slag.
Geregeld worden er nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan Xbox controllers door middel van firmware updates. Normaal komt dat neer op kleinere features, maar Microsoft heeft nu een opvallende optie toegevoegd voor Xbox Insiders met update 2308. De feature zal later ook voor het grote publiek worden uitgebracht.
Het is nu namelijk mogelijk om toetsenbord-inputs toe te voegen aan Xbox-controllers. Zo kan je bijvoorbeeld de knoppencombinatie voor een Screen Capture toevoegen aan een knop op de controller.
Je kan niet oneindige combinaties toevoegen, er gelden een paar limitaties. Zo kan je één toets binden aan een knop, samen met een combinatie van de modifier keys, zoals Shift, Control en Alt. Het is dus mogelijk om Ctrl + Alt + W te koppelen aan een knop, maar niet Ctrl + Alt + W + S. Microsoft waarschuwt daarnaast dat de ondersteuning in games zal verschillen per game. Ook moet je de controller op PC verbinden via de kabel, de nieuwe feature werkt nog niet via bluetooth.

Welke Xbox-controllers zijn ondersteund?

Als je toetsenbord-knoppen wil zetten op je controller, dan moet je ook in het bezit zijn van de juiste Xbox-controller. Momenteel worden alleen de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en de Xbox Adaptive Controller ondersteund, maar het is goed mogelijk dat de firmware wordt uitgebreid voor andere controllers in de toekomst.
Heb je de juiste controller en wil je gaan experimenteren, dan hoef je na het installeren van de update simpelweg de Xbox Accessoires app te openen. Daar kan je vervolgens een nieuw profiel aanmaken of een bestaand profiel configureren.

Populair Nieuws