Xbox verdient bakken met geld aan Game Pass

News
maandag, 10 oktober 2022 om 13:00
xbox game passf1628271615
Mert Xbox Game Pass kun je een flinke hoeveelheid games voor een vrij klein maandelijks bedrag spelen. Ondanks de lage prijs moet het een lucratief verdienmodel zijn voor Xbox. Nu is eindelijk duidelijk hoeveel er eigenlijk aan Game Pass verdiend wordt.
Door alle onderzoeken naar de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard komen we veel te weten over de zaken van Xbox. Daar hoort ook de nodige informatie bij die het bedrijf meestal niet zomaar vrijgeeft. Het is bijvoorbeeld niet altijd even duidelijk geweest hoeveel er nou eigenlijk verdiend wordt aan Game Pass.
Dat blijkt nogal een bedrag te zijn. Een Braziliaanse marktautoriteit heeft de overname van Activision Blizzard goedgekeurd en daarbij een verantwoording vrijgegeven. In die verantwoording is te lezen dat Game Pass in 2021 zo’n 2,9 miljard dollar genereerde (via TweakTown).
Dat is ongeveer 18 procent van alle omzet die Microsoft draait met Xbox (16,3 miljard). Hardware buiten beschouwing gelaten is het zelfs 30 procent van de omzet die met games en diensten wordt gedraaid. Het gaat hier bovendien alleen om Game Pass voor console, dus met PC Game Pass erbij zou het waarschijnlijk om een nog veel grotere som gaan.

Wat kost Xbox Game Pass per maand?

Xbox Game Pass wordt vaak omschreven als één van de beste deals die je als gamer kunt krijgen. Of dat zo is moet je voor jezelf bepalen, maar duur is het inderdaad niet. Voor 9,99 per maand kun je onbeperkt allerlei games spelen, waaronder alle first-party titels van Xbox. Deze komen bovendien meestal op de dag van release meteen naar Game Pass.