Verstappen kan lachen om verwarring kampioenschap: "Ik vind het wel grappig"

News
maandag, 10 oktober 2022 om 12:30
max verstappen lachend gp japan 2022f1665396970
Na afloop van de Grand Prix van Japan was er flink wat verwarring of Max Verstappen nu wel of geen kampioen was. De Nederlander zegt zelf wel te kunnen lachen om de situatie.
Eigenlijk had iedereen zich er al bij neergelegd dat Max Verstappen geen kampioen meer kon worden in Japan. Door de aanhoudende regen zou namelijk niet 75 procent van het aantal rondes gereden kunnen worden, waardoor iedereen er vanuit ging dat de helft van het normale aantal punten uitgedeeld zou worden.
Maar in de regels staat tussen neus en lippen door dat als een race eindigt onder een ‘groene vlag’, dat dan gewoon het normale aantal punten worden uitgereikt. En doordat Charles Leclerc meteen na de race een tijdstraf van 5 seconden kreeg, betekende het dat Max Verstappen buiten bereik was de concurrentie is gekomen en de tweede titel op zijn naam mag schrijven.
Dat ging alleen gepaard met veel verwarring, waaronder bij de kampioen zelf, die meermaals vroeg of hij wel echt kampioen was geworden. In de persconferentie laat de Nederlander aan de aanwezige media weten dat hij wel om de bizarre situatie kan lachen.

“Ik vind het niet zo erg dat het verwarrend was, ik vind het eigenlijk wel grappig. Aan het einde van de dag verandert er toch niks aan het resultaat.”

Zijn de F1 regels te verwarrend?

Verstappen snapt wel dat het niet voor iedereen duidelijk was hoeveel punten er uitgekeerd zouden worden. Het is volgens de tweevoudig wereldkampioen dan ook een lastig vraagstuk wat er mee gedaan moet worden. Te weinig regels is niet goed, maar teveel regels ook niet. Het is ‘lastig om die goede middenweg te vinden’, aldus Verstappen.