Toto Wolff verwacht geen wonderen van nieuwe auto in strijd met Red Bull

News
donderdag, 15 februari 2024 om 7:00
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Mercedes heeft de W15 officieel gepresenteerd, de nieuwe auto van Mercedes voor het aankomende F1-seizoen. Maar teambaas Toto Wolff verwacht geen wonderen van de auto als het aankomt op de strijd tegen Red Bull Racing.
De afgelopen twee seizoenen heeft Mercedes de verwachtingen flink moeten bijstellen, na jarenlange dominantie tijdens de hybrid era. Het zero sidepod-ontwerp pakte namelijk niet zo uit als verwacht en Red Bull Racing bleek de ground effect-regels ondertussen juist perfect te begrijpen.
Een nieuw seizoen betekent wel nieuwe kansen, maar Toto Wolff zal zich niet gaan richten op de titel. Ten minste niet aan het begin van het seizoen. Dat heeft de teambaas laten weten tijdens de lancering van de W15, zo meldt onder andere GPblog.com.

“Aan de ene kant moet je realistisch zijn over de kansen om een team te verslaan dat zo ver voor ligt en de afgelopen seizoenen alles goed heeft gedaan, terwijl wij dat niet deden. Er bestaan geen wonderen in de sport. Aan de andere kant is onze ambitie sterk. Het is Red Bull en een zeer succesvolle auto zijn de benchmark die we willen verslaan.”

Terugkeer van succesvolle ontwerper

Eén ding dat Mercedes en de fans hoop zal bieden is de terugkeer van James Allison. De technisch directeur keerde vorige seizoen al terug om de ontwikkeling van de auto halverwege het seizoen over te nemen van Mike Elliott, de verantwoordelijke voor het zero sidepod-design.
Allison is juist verantwoordelijk geweest voor de kampioenschapwinnende auto’s van Mercedes tussen 2014 en 2020. Er zijn dan ook hoge verwachtingen voor wat de technische man op de baan kan zetten.