Xbox test familie-abonnement voor Game Pass

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 12:30
xbox game passf1617130472
Xbox Game Pass wordt al vaak gezien als één van de beste deals die een gamer kan krijgen. Maar de deal lijkt nog beter te gaan worden als je vrienden of familie hebt om mee te delen. Er wordt namelijk een familie-abonnement voor de dienst getest.
Al een tijdje gaan er geruchten dat Xbox Game Pass een familieplan krijgt. Nu is dat bevestigd en wordt het zelfs als getest. Je kunt helaas in Nederland niet meedoen aan de test, want hij is alleen beschikbaar in Colombia en Ierland.
Wie wel kan meedoen aan de test kan een bestaand Game Pass abonnement upgraden naar Game Pass - Insider Preview. De resterende lengte van het abonnement wordt dan omgezet in een bepaalde hoeveelheid dagen van het familie-abonnement dat overeenkomt met de waarde die nog over was op je bestaande abonnement. De prijs van het familieplan is nog niet bekend.
Mensen die je vervolgens uitnodigt om je familieplan mee te delen kunnen een abonnement dat ze nog hebben niet laten omzetten. Ze zullen moeten wachten tot hun bestaande abonnement is afgelopen, of het abonnement opzeggen. Uiteraard zit er niets in de weg als een potentiële deelnemer zelf nog geen abonnement had.

Wanneer lanceert het Game Pass familieplan?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer het familie-abonnement voor iedereen beschikbaar wordt. Xbox geeft aan dat er nog wat kinderziektes zijn. Die zullen er eerst zoveel mogelijk uitgewerkt moeten worden voordat het abonnement wereldwijd wordt uitgerold.