Met een Apple AirTag weet je altijd waar je koffer is

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 11:30
apple airtags einrichtenf1645615079
Het is deze zomer een enorme chaos op Schiphol en andere luchthavens. Maar tijdens een vakantie is het sowieso een risico dat je je koffer of rugzak ineens nergens meer kunt vinden. De ultieme tip (als je Apple-gebruiker bent): neem een Apple AirTag.
Sommige dingen zijn makkelijk kwijt te raken. Soms omdat ze klein zijn, maar ook omdat een ander er zomaar mee aan de haal kan gaan. Dat laatste gebeurt nogal eens bij een vliegvakantie, als één of andere oelewapper gewoon de eerste de beste blauwe koffer van de bagageband pakt, zonder te controleren of hij wel hetzelfde blauw is als de eigen koffer.
Bovendien zit je op dit moment ook nog met het probleem dat de verwerking van bagage door de luchthaven niet zo soepel verloopt als anders. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je je bagage extra scherp in de gaten wil houden. In dat geval is het een idee om een AirTag in je koffer te stoppen.

Hoe werkt een AirTag?

Het gebruik van een AirTag is eigenlijk best simpel. Je stopt hem in je koffer en vervolgens kun je via een app op een Apple Apparaat, of via een browser de locatie van je koffer zien. Daarvoor moet de AirTag wel in de buurt zijn van een andere Apple-apparaat, maar dat is bijna gegarandeerd het geval in de tijd waarin we leven.
Mocht je je koffer niet vinden, dan verhoogt een AirTag nog altijd de kans dat je je bagage terugkrijgt. Je kunt de AirTag namelijk met alle moderne smartphones uitlezen, dus de vinder van jouw koffer kan je contactgegevens makkelijk vinden. Het is een beetje als een gechipt huisdier, maar dan zonder dat het om eten zeurt.

Populair Nieuws