Meta geeft eigen draai aan Twitch-streaming

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 13:00
screenshot 32f1652166891
Meta, het moederbedrijf van Facebook, gaat zich bezighouden met livestreaming. Het bedrijf lanceert een nieuwe dienst genaamd Super, zo meldt Business Insider. In een aantal opzichten heeft deze dienst iets van Twitch.
Wie livestream zegt, zegt Twitch. Hoewel het platform vooral bedoeld is voor het streamen van games, is het ook in heel andere categorieën aardig populair. Meta lijkt nu de concurrentie aan te willen gaan met het platform.
Dat doet het bedrijf met de dienst Super. Super beidt een interactieve livestream waarop je “belangrijke” content creators kunt zien. De interactiviteit komt eruit dat je als kijker ook deel kunt nemen aan de stream door samen met de content creator in beeld te komen, vragen te stellen of selfies te maken. De dienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten, een lancering in Nederland is niet aangekondigd.
Net als op Twitch is er ook een abonnementssysteem op Super. Je kunt betalen om meer te zien van een bepaalde streamer. Ook kunnen Streamers geld verdienen door marketingpartners onderdeel te maken van hun stream.

Wordt streaming via Super onderdeel van Facebook?

Super is momenteel geen onderdeel van Facebook, Instagram of een ander platform van Meta. Daar zijn volgens Meta ook geen plannen voor. Toch worden er op die bestaande platforms de nodige veranderingen doorgevoerd, voornamelijk om beter te kunnen concurreren met TikTok.