'Xbox Game Pass familieplan in de maak'

News
vrijdag, 01 april 2022 om 10:30
xbox game passf1617130472
Het ziet er naar uit dat Microsoft achter de schermen werkt aan een familieplan voor Xbox Game Pass. Zo claimt Jez Corden van Windows Central. De journalist zegt bronnen te hebben die bekend zijn met de plannen van Microsoft.
Microsoft zou dit jaar mogelijk nog met het familieplan komen en ook zijn de gang van zaken al gelekt. Het familieplan geeft meerdere spelers in hetzelfde land de optie om lid te worden van het familieplan zodat iedereen toegang krijgt tot de service en alle games die daarop staan. In totaal kunnen vijf accounts onder één familieplan geschaard worden.
Al deze gebruikers krijgen onder hetzelfde familieplan toegang tot de volledige Xbox Game Pass-bibliotheek. Daarmee doet de dienst denken aan de andere Microsoft-service, Office 365 en ook Netflix hanteert een vergelijkbaar model. Ook lijkt het niet nodig dat je daadwerkelijk familie bent van elkaar en onder hetzelfde dak woont. In theorie moet dit voor Netflix wel, maar daar wordt tot op heden niet op gehandhaafd.
Een aantal onderdelen zijn nog wel onbekend, zoals de optie voor verschillende familieplannen of dat deze slechts voor bijvoorbeeld Xbox Game Pass Ultimate wordt uitgebracht. Deze vragen kunnen snel duidelijk worden afhankelijk van wanneer Microsoft officieel het nieuwe plan aankondigt. Dit zou volgens Windows Central relatief snel zijn.
xbox game pass greenf1648798062

Xbox Game Pass krijgt nieuwe concurrent

Het nieuwe Xbox Game Pass familieplan lekt kort uit nadat Sony daadwerkelijk een Xbox Game Pass-concurrent uit de doeken heeft gedaan. PlayStation Plus wordt namelijk compleet vernieuwd. Vanaf juni gaat de dienst meerdere plannen krijgen, waarbij de twee nieuwe plannen een catalogus van games gaan aanbieden voor een maandelijkse prijs,
De duurste variant van het plan, PlayStation Plus Premium, krijgt toegang tot de meeste titels, want daarmee krijg je toegang tot games van de PS1, PS2, PSP en PS3 (waarbij die laatste alleen via cloud streaming). PlayStation Plus Extra-abonnees krijgen toegang tot PS4 en PS5 games van Sony zelf en third-party uitgevers. Het grootste verschil met Game Pass is dat Sony haar games niet vanaf dag 1 beschikbaar maakt op de dienst.

Populair Nieuws

Laatste Reacties