Xbox teaset vervolg op geliefde game, denken fans

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 17:00
20210613 psychonauts 2f1623605478
Binnenkort houdt Xbox zijn grote showcase voor deze zomer. Wat daarin getoond wordt (behalve Starfield) is nog even een raadsel. Maar door een Tweet van Xbox is er nu veel speculatie over een vervolg op een zeer geliefde game.
Onlangs Tweette het officiële account van Xbox in Australië en Nieuw-Zeeland een opvallend plaatje. Het lijkt te gaan om een potje Boter, kaas en eieren, waarbij de O’s die één van de spelers normaal gesproken zou gebruiken vervangen zijn door letters die zich laten herschikken tot “psycho”.
Omdat Boter, kaas en eieren in het Engels onder andere bekend is als “naughts and crosses”, zijn de paarse letters dus te zien als Psycho-naughts. Volgens veel fans kan er dan ook geen twijfel over bestaan dat deze Tweet iets te maken heeft met Psychonauts. De drie groene X-en doen veel mensen vermoeden dat dit een stilzwijgende aankondiging is voor Psychonauts 3.
Dat zou vrij snel na het vorige deel zijn, helemaal vergeleken met de tijd die er tussen de vorige twee games zat. Psychonauts 2 verscheen namelijk zestien jaar na het origineel. Een derde deel zou bovendien een opvallende aankondiging zijn, aangezien regisseur Tim Schafer na de release van Psychonauts 2 zei dat hij en Double Fine voor hun volgende game graag een origineel idee wilden uitwerken.

Komt Microsoft snel met Psychonauts 3?

Het is dan ook geenszins zeker dat deze tweet een tease is voor Psychonauts 3. Als het al een tease is, kan het makkelijk voor een remaster van de eerste game zijn, of voor een spin-off. Uiteraard kan het ook gewoon een grapje zijn van het social media team, als herinnering dat Psychonauts bestaat.