Xbox Series X SSD uitbreiding lijkt flink prijzig te gaan worden

  Nadat gisteren de digital-only Xbox Series S bekendgemaakt werd, is er nu een foto opgedoken van wat mogelijk de SSD uitbreiding is voor de Xbox Series X en S consoles. De prijs van deze SSD heeft een behoorlijk prijskaartje.

  Ilya Plekhanov

  Gisteren was het een grote dag voor Xbox fans met dan eindelijk de reveal van de Xbox Series S. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar aan het einde van de dag wisten we eindelijk wat we van deze nieuwe console mogen verwachten. Opvallend is dat de Xbox Series S uitgevoerd is met een 512 GB SSD, wat gezien de grootte van de hedendaagse games nogal aan de krappe kant is.

  De verwachting is dan ook dat veel gamers zullen kiezen voor een uitbreiding van deze SSD schijf. Het goede nieuws is dat dat inderdaad mogelijk lijkt te zijn. Ondanks dat Microsoft dit nog niet bevestigd heeft, lijken de Xbox Series X en S uitgerust te zijn met een expansie-slot waar een SSD in geplaatst kan worden.

  Microsoft heeft ervoor gekozen om daarbij gebruik te maken van een proprietary formaat, wat betekent dat alleen door Microsoft gecertificeerde SSDs gebruikt kunnen worden. Voordeel hiervan is dat de snelheid en specificaties van de SSD voldoende zijn om gegarandeerd gebruikt te kunnen worden bij de console.

  Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X prijs bekend?

  Onlangs kondigde Seagate al een dergelijke SSD aan, maar zonder daar een prijs aan te koppelen. Nu is er een foto opgedoken van iemand die de bestel-pagina van deze SSD heeft weten te bereiken. Op die pagina wordt een prijs genoemd van 219,99 dollar voor een 1TB SSD. Dat is behoorlijk aan de prijs, zeker in vergelijking met de prijs van een Xbox Series S, die 299 dollar gaat kosten en dus een 512BG SSD aan boord heeft.

  Of de genoemde prijs de definitieve prijs is moeten we nog even afwachten, maar dit kan betekenen dat een uitbreiding van de console behoorlijk in de papieren kan gaan lopen. Of je moet kiezen voor een externe SSD om aan te sluiten op de next-gen consoles van Microsoft.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.