Xbox Series X update zorgt voor het milieu

News
donderdag, 12 januari 2023 om 11:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Gamen is niet bijzonder energiezuinig. Dat kan onhandig zijn voor je energierekening en ook voor het milieu is het niet per se geweldig. Microsoft komt nu met een update die daar wat aan moet doen.
Microsoft wil in het komende decennium flink werken aan het milieu en daar moet Xbox ook aan meedoen. Binnenkort krijgen Xbox-consoles een aantal updates die ze “koolstofbewust” moeten maken. Deze updates worden nu al getest door Xbox Insiders.
Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat je Xbox voortaan op optimale tijden wakker wordt voor updates. De console downloadt doorgaans automatisch updates op een willekeurig moment in de nacht. Nu is het de bedoeling dat de updates gedaan worden op een moment waarop de meeste groene stroom op het net beschikbaar is.
Ook zorgt de update ervoor dat je console voortaan dat de standaardinstelling voor wanneer je hem niet gebruikt “uit” is, in plaats van slaapstand. Dat kan je veranderen als je dat niet wil, maar het scheelt wel energie. Een andere optie is dat je console actieve uren hanteert, waarin je console in slaapstand staat, om vervolgens over te schakelen naar de uit-stand in non-actieve uren.

Nieuwe Xbox update ook voor Xbox One

Deze nieuwe updates zijn vanzelfsprekend beschikbaar voor Xbox Series X en Series S. Maar ook de oudere generatie krijgt zoveel mogelijk opties om energie te besparen. Zoals gezegd zijn ze voorlopig nog voor Xbox Insiders, maar meestal duurt het niet lang voordat ze ook voor reguliere gebruikers beschikbaar worden.