Dutch GP in gevaar? Gemeente Zandvoort ontvangt waarschuwing

News
donderdag, 12 januari 2023 om 10:30
max verstappen zandvoort 2021f1661930527
Het staat nog niet in steen gebeiteld of de Grand Prix van Nederland dit jaar door kan gaan. De gemeente Zandvoort en de organisatie hebben namelijk een zorgelijke waarschuwing gekregen. Hierdoor komt de toekomst van het circuit Zandvoort mogelijk in het geding en daardoor ook de Dutch Grand Prix.
Het is de bedoeling dat de Grand Prix van Zandvoort tot en met 2025 op de racekalender van de Formule 1 blijft staan. Of de race de komende drie jaar verreden zal worden in Zandvoort is alleen nog maar de vraag. De gemeente Zandvoort heeft een plan liggen om een vermakelijkheidsbelasting in te voeren voor de toegangskaartjes van het evenement.
Jim Vermeulen, oud-directeur van circuit Zandvoort, heeft nu zijn mening gedeeld over de aanpak van de gemeente die bij velen toch voor onvrede zorgt. "Op de eerste plaats vind ik het waanzinnig onhandig hoe ze het hebben aangepakt", vertelt Vermeulen in gesprek met Motorsport.com. "Op deze manier was het in elk geval uiterst onhandig. Dit had duidelijk anders gemoeten."
De oud-directeur is van mening dat de gemeente direct na de laatste editie van de race in overleg had moeten gaan met het circuit over de toekomstige kosten. Dat is nu niet gedaan. De onrust die hierdoor ontstaat zal volgens Vermeulen niet onopgemerkt blijven. Vermeulen: "En dat maakt wat er nu gebeurt ook best risicovol. Het is gewoon niet goed om zulke opmerkingen te maken, en eigenlijk ook gevaarlijk."

Dutch GP pas net terug op de racekalender

De Grand Prix van Nederland staat sinds 2021 weer op de racekalender. Sindsdien is de race op Circuit Zandvoort twee keer verreden in de Formule 1. Beide keren werd de race gewonnen door Max Verstappen van Red Bull Racing.

Populair Nieuws