Xbox gaat je helpen met energie besparen

News
maandag, 17 oktober 2022 om 17:00
xbox series x0f1582274529
De energierekening zal dit jaar flink hoger zijn dan gebruikelijk. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen zoeken naar manieren om hem weer omlaag te krijgen. Microsoft komt nu met een update voor Xbox Series X|S consoles die het makkelijker moet maken om je verbruik in de gaten te houden.
Gamen kan best veel energie verbruiken, afhankelijk van hoeveel een game van je hardware vraagt. Het kan dan ook lonen om goed in de gaten te houden hoe je je consoles precies gebruikt en hoeveel energie dat kost. Binnenkort gaat Microsoft bijvoorbeeld de energie-opties van Xbox consoles verduidelijken.
Wat de opties doen verandert niet, maar ze gaan wel anders heten. ‘Energy saver’ heet voortgaan ‘power off’, terwijl ‘standby’ omgedoopt wordt tot ‘sleep’. Belangrijker is misschien dat het menu waarin je deze opties kunt kiezen voortaan laat zien wat voor Wattage die modus gebruikt. Volgens Xbox moet het gebruikers helpen om te besluiten in welke stand ze hun console zetten.

Wanneer komt deze verandering naar je Xbox Series X?

Op het moment wordt deze update nog getest onder Xbox Insiders. Het duurt daarna alleen meestal niet zo heel lang voordat iedereen ermee aan de slag kan. Aangezien dit een verandering is van hoe een bestaande functie wordt weergegeven en geen geheel nieuwe functie, zal het wachten niet al te lang zijn.
Er zijn overigens veel manieren waarop je tijdens het gamen energie kunt besparen, ook op andere platforms. De nodige tips om energie te besparen met de PS5 kun je hier lezen. Ook voor de Switch en gaming PC’s hebben we de nodige tips.

Populair Nieuws