Xbox Series X update maakt de console nóg sneller

News
maandag, 25 juli 2022 om 13:03
xbox series x0f1582274529
Snelheid is een belangrijk speerpunt van de huidige console-generatie. De PS5 en Xbox Series X|S gebruiken bijvoorbeeld een SSD voor razendsnelle laadtijden. Maar snelheid zit ook gedeeltelijk in software en een nieuwe update voor de Xbox Series X en Series S gaat de consoles nog sneller maken dan eerst.
Er wordt gewerkt aan een nieuwe update voor de Xbox Series X en S. Deze gaat de consoles sneller maken, al gaat het niet om games. De update gaat er namelijk voor zorgen dat de consoles sneller opstarten.
De update is nu al beschikbaar voor bepaalde Xbox Insiders, zo wordt bevestigd door onder andere Xbox-ingenieur Eden Marie. De update halveert de lengte van de opstart-animatie die je te zien krijgt als je je Xbox opstart nadat hij helemaal uit heeft gestaan. De animatie duurt nu zo’n 9 seconden, na de update duurt hij nog maar 4 seconden.
Voor sommige gebruikers zal deze update niet bijzonder relevant zijn: je krijgt de animatie namelijk alleen te zien als je console niet in instant-on modus staat. De instant-on modus verbruikt alleen meer energie dan wanneer je de console tussen het spelen door helemaal uitzet. Voor wie geld wil besparen of milieubewust wil gamen is de update dus mooi meegenomen.

Wanneer komt de update naar Series X en Series S?

Zoals gezegd is de update nu alleen nog maar beschikbaar voor Xbox Insiders. Het is niet bekend wanneer de nieuwe opstartanimatie voor iedereen wordt uitgerold, maar meestal duurt het nadat Insiders een update krijgen niet lang voordat hij algemeen beschikbaar wordt. Wellicht kunnen we de kortere animatie gelijktijdig verwachten met de Discord-integratie die onlangs is aangekondigd.