Voormalig F1-coureur kritisch op Leclerc: "Verstappen gebeurt dit niet"

News
maandag, 25 juli 2022 om 12:19
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 16 05 04 1f1652693169
Charles Leclerc had tijdens de GP van Frankrijk een goede kans om de overwinning binnen te slepen. De Monegask maakte alleen een dure fout, waardoor hij uitviel. Volgens voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve zal Max Verstappen dit soort fouten niet maken.
Het verschil in snelheid tussen Ferrari en Red Bull Racing is flinterdun en dus moeten de coureurs op het scherpst van de snede opereren. Eén klein foutje kan al een groot verschil betekenen in het aantal punten dat er tijdens de race wordt verdiend. En met een grote fout kan een coureur al helemaal duur komen te staan.
Dat is zondag wel gebleken tijdens de Grand Prix van Frankrijk, toen Charles Leclerc in ronde 18 in de barrière terecht kwam. Max Verstappen had vlak daarvoor een pitstop gemaakt, dus de druk stond erop bij Ferrari. Volgens Jacques Villeneuve zijn dit soort fouten extreem duur, omdat de concurrentie die niet maakt. Dat laat hij weten in zijn column op Formule1.nl.

Goed vooruitzicht voor Verstappen

Ondertussen is het gat gegroeid tot maar liefst 63 punten tussen Verstappen en Leclerc. Met nog tien races te gaan is het zeker mogelijk voor de Monegask om het wereldkampioenschap te winnen, maar het wordt wel steeds lastiger voor de jonge Ferrari-coureur. Verstappen bereikt namelijk al bijna het punt dat hij alleen tweede hoeft te worden, waardoor Leclerc dan niet meer de kans op de titel in eigen handen heeft.
De aankomende Grand Prix in Hongarije zal dan ook een belangrijke race worden voor Ferrari. Het is de laatste race voor de zomerstop en het circuit heeft een layout die de F1-75 van Ferrari goed ligt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties