'Xbox Series X output op 4K 120Hz mist kleurverlies'

News
donderdag, 29 oktober 2020 om 13:00
xbox series xf1631877765
De Series X">Xbox Series X output heeft geen kleurcompressie bij een resolutie van 4K. Dit gaat alleen in combinatie met 120Hz en HDR. Dit zien we op het Twitter-account van hdr-expert Adam Fairclough.

Mooiere kleuren op Xbox Series X

Fairclough staat online bekend als Evil Boris en is een betrouwbare expert op het gebied van high dynamic range. Hij laat weten dat hij er eerder van uitging dat er wel kleurcompressie zou worden toegepast bij de Xbox Series X output. Als de informatie van Evil Boris juist is, dan betekent dat dat de Xbox Series X gebruikmaakt van 4:4:4 chroma subsampling.
Hierbij gaat er geen kleurinformatie verloren. Bij andere versies van deze technologie als de 4:2:2 of 4:2:0 kan het beeld er wat fletser uitzien. De technologie chroma subsampling wordt veel toegepast om bandbreedte te verminderen. Hierbij wordt de resolutie opgeofferd en dan vooral als het gaat om kleuren.

Xbox Series X krijgt maximale bandbreedte

Doordat de Xbox Series X output gebruikmaakt van deze betere chroma subsampling maakt de console gebruik van de maximale 40Gbit/s, waarmee het net werkt in de maximale bandbreedte van de Xbox Series X in combinatie met hoge kwaliteit tv's. De Xbox Series X legt hiermee de lat weer een stukje hoger als het gaat om snelheid en resolutie.
Hoe de Xbox Series X daadwerkelijk presteert moeten we nog achterkomen. Wel hebben we de console al in huis. Houd dan ook onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de Xbox Series X.

Populair Nieuws