Vrijwel alle Xbox-games bij launch speelbaar op Xbox Series X

News
donderdag, 29 oktober 2020 om 9:00
xbox series xf1631877765
Microsoft heeft het goed voor elkaar vlak voor de release van de Xbox Series X. Na ruime tijd getest te hebben bevestigt Microsoft dat nagenoeg alle Xbox games bij launch van de Series X en S speelbaar zijn op de console.
Dat maakt Jason Ronald, Xbox Series X Director of Program Management, bekend via een tweet. Hij meldt dat na ruim 500.000 uur testen bijna alle Xbox, Xbox 360 en Xbox One games vanaf dag één speelbar zullen zijn op de Xbox Series X en S. De uitzonderingen zijn de games die gebruik maken van Kinect. Deze games zullen niet werken, gezien Kinect niet mee gaat naar de next-gen console.
Dit is goed nieuws voor iedereen die aan de slag gaat met de nieuwe consoles van Microsoft. Je kan namelijk gewoon met je oude games aan de slag op de nieuwe console, zonder daar nog een tijd op te moeten wachten. Veel games zijn bovendien met Smart Delivery over te zetten naar de nieuwe console.

Xbox Series X heeft de grootste catalogus bij launch ooit

Met de speelbaarheid van alle oude titels van de Xbox One, Xbox en Xbox 360 heeft Microsoft de grootste calatogus ooit te pakken bij een release van een Xbox-console. Bij eerdere releases was er altijd wel al backwards compatibility, maar nog nooit was dit zó uitgebreid als nu.
Veel games die speelbaar zijn op de Series X en S profiteren bovendien van kortere laadtijden, HDR en betere framerates. Hierdoor wordt de ervaring van deze games beter op de nieuwe console dan op hun originele platform. De Xbox Series X en Series S verschijnen op 10 november

Populair Nieuws