Xbox Series X en S launch beste lancering voor Xbox ooit

News
donderdag, 12 november 2020 om 13:30
xbox series xf1637772091
De Xbox Series X en S zijn eindelijk gelanceerd in Nederland. Ondanks de coronacrisis doet Microsoft goede zaken, want de lancering van de next-gen consoles is de beste launch ooit voor Xbox.
We hebben er lang op moeten wachten, maar de next-gen consoles zijn eindelijk gearriveerd in Nederland. Voor de PlayStation 5 moeten we nog een week geduld hebben, maar eergisteren zijn de Xbox Series X en S wereldwijd gelanceerd.
Die launch heeft geen windeieren gelegd voor Microsoft. Via Twitter heeft Phil Spencer, de grote baas van Xbox, namelijk aangegeven dat de lancering de beste ooit is van een Xbox console. De Xbox Series X en S is daarmee zelf populairder dan de succesvolle Xbox 360. De next-gen consoles zijn daarnaast ook verkocht is meer landen dan voorheen, wat ongetwijfeld geholpen zal hebben met de verkoop. De Xbox One werd destijds in slechts een aantal landen gelanceerd en moesten we in Nederland meerdere maanden langer wachten dan bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Sterke launch komt niet als verrassing

Dat de Xbox Series X en S een enigszins succesvolle lancering zouden hebben komt niet als een verrassing. Toen de pre-orders voor de next-gen consoles van Microsoft live gingen duurde het niet lang voordat de Xbox Series X volledig was uitverkocht. De goedkopere en kleinere Xbox Series S was lange tijd daarna nog wel beschikbaar bij webshops en retailers.
Ook de PlayStation 5 zal waarschijnlijk een bliksemstart maken. Net zoals de Xbox Series X was ook de console van Sony in korte tijd uitverkocht toen de pre-orders online gingen. Het zal dan waarschijnlijk een spannende strijd worden als het aankomt op de meeste verkochte consoles deze generatie.

Populair Nieuws