Microsoft Edge stapt over op Google's Chromium browser software

News
woensdag, 10 februari 2021 om 7:00
microsoft edge chromiumf1612887149
Microsoft heeft jaren lang hun eigen basis-code gebruikt voor Microsoft Edge. Na een lange tijd besluit zij dan toch eindelijk definitief over te gaan naar een programma dat verder en sneller door te ontwikkelen valt: Chromium. Het door Google gelanceerde open-source project.
Microsoft heeft altijd al hun geheel eigen browser gebruikt. Eerst was het de oude vetrouwde Internet Explorer en hierna werd het Microsoft Edge. De voormalige Microsoft Edge wordt binnenkort definitief vervangen voor een vernieuwde versie. Deze nieuwe variant van Microsoft Edge zal gebasseerd worden op Chromium. Dit zorgt voor de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van dezelfde browser add-ons als die in de chrome web store te verkrijgen zijn. Ook wordt de browser hierdoor frequenter geupdate, net zoals Chrome.

Als je benieuwd bent naar hoe je de nieuwe variant van Microsoft Edge kan krijgen, dat gebeurt simpelweg met een Windows update. Binnenkort zal met een update de Chromium versie oude versie definitief vervangen, deze wordt automatisch uitgevoerd en zal uitgebracht worden op 13 april 2021. Wees gerust, alle gegevens die in de oude versie van Edge staan, worden automatisch overgezet.
chromiumos deskf1612881411

Wat is Chromium

Chromium is een bron code waar een webbrowser op aangemaakt kan worden. De oudere browsers zoals Edge Legacy maken nog gebruik van een HTML basis. Chromium is al een tijd terug uitgegeven door google. De eerste versie was er al in 2008 om precies te zijn. Deze gaven zij vrij omdat ze graag willen zien dat mensen het web blijven ontwikkelen. Hoewel enkele webbrowsers op basis van Chromium zijn, zijn deze nooit hetzelfde. Dit komt doordat bedrijven het als een fundering gebruiken en hieruit verder ontwikkelen. Net zoals Microsoft nu gaat doen. Zo zijn er nog wel meerdere browsers gebasseerd op Chromium. Opera, Vivaldi en natuurlijk Google Chrome zijn hier bekendere voorbeelden van.

Chromium is een software dat constant aan het ontwikkelen is en nieuwe functies toegevoegd krijgt om eventueel als basis te gebruiken in diverse browsers. Zo heeft Chromium in latere updates standaard een pdf-lezer erin gekregen. Dat scheelt weer bestanden downloaden!