Xbox maakt heel team voor behoud van oudere games

News
maandag, 08 april 2024 om 12:00
xbox series x xbox series sf1628074558
De games-industrie is niet bijzonder goed in het behouden van oudere titels. De overgrote meerderheid van alle games van voor 2010 is bijvoorbeeld nergens meer beschikbaar. Xbox heeft nu een heel team opgezet om te zorgen dat compatibiliteit van oude games met nieuwe hardware steeds beter wordt.
Dat is te lezen in een interne memo die is gedeeld door Windows Central en waarvan Microsoft bevestigt dat hij echt is. Xbox-topvrouw schrijft daarin dat het behoud van games belangrijk is voor Xbox en de industrie als geheel. Een nieuw team moet daarom zorgen dat de games van nu goed beschermd zijn in de toekomst.
Het team moet zorgen dat de huidige game-bibliotheek future-proof wordt gemaakt, zodat ze zelfs kunnen blijven bestaan als er een grote omslag is in hoe hardware wordt benaderd. Games moeten zelfs ver in de toekomst speelbaar blijven op de hardware die dan beschikbaar is.
Microsoft heeft al vaker uitgesproken niet zeker te weten dat consoles zoals we die kennen altijd blijven bestaan. Het behouden van games kan dus ingewikkelder worden dan eenvoudigweg zorgen dat een console backwards compatible is met vorige games. Wellicht dat een heel team voor game-behoud daarom op zijn plaats is.

Backwards compatibility sterk punt van Xbox

Dat het game-behoud team net nieuw is, wil niet zeggen dat zaken als backwards compatibility voorheen onbelangrijk waren voor Xbox. Het is zelfs een sterk punt van de consoles dat je er generaties oude games op kan spelen. Een groot aantal krijgt zelfs patches om gebruik te maken van nieuwere hardware voor bijvoorbeeld een hogere framerate.
Wie liever nieuwe games speelt, weet in juni mogelijk wat er dit jaar zoal staat te gebeuren op Xbox. Naar verluidt komt Microsoft dan namelijk met een nieuwe showcase, waarin releasedata van bijvoorbeeld Indiana Jones en Avowed worden gedeeld. Ook zou de nieuwe Call of Duty tijdens de showcase worden onthuld.