Xbox lijkt speciale console niet te gaan maken

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 11:00
xbox series x xbox series sf1628074558
De huidige console-generatie levert bij PlayStation niet bijzonder veel speciale consoles op, maar Xbox vermaakt zich prima met allerlei speciale versies van de Xbox, die vaak via Twitter verloot worden. Maar toch lijkt er één console te zijn die Xbox niet wil maken. Seamus Blackley, één van de makers van de originele Xbox, vertelt over de situatie.
Een aantal jaren geleden was er een kleine hype rondom mini-consoles. Deze begon met een kleine NES en SNES van Nintendo, waarna veel andere fabrikanten, waaronder PlayStation en SEGA ook mini-versies van hun klassieke consoles uitbrachten. Xbox heeft zich alleen nooit in de mini-console wars gestort.
Maar Seamus Blackley vroeg op zeker moment wel aan fans of ze interesse zouden hebben. Daarna is er nooit meer iets over naar buiten gekomen, maar in een nieuw interview met Time Extension vertelt Blackley hoe de situatie zich verder ontwikkelde na zijn vraag (via Pure Xbox). Het blijkt dat hij het idee voor een mini-console wel degelijk heeft voorgelegd aan Xbox.
Zijn voorstel was om het op dezelfde manier af te handelen als The Duke. Deze originele controller voor de Xbox was toen hij nieuw was weinig geliefd, maar is via een third-party fabrikant opnieuw uitgegeven voor wie er nostalgisch voor was. Xbox voelde er niets voor om een mini-console op dezelfde manier te maken en vertelde Blackley dat zo’n product intern gemaakt zou worden.

Komt er een mini Xbox console?

Het ziet er alleen niet naar uit dat de mini-console er nog gaat komen: Blackley heeft sinds zijn eerste gesprek nooit meer iets gehoord over een dergelijk project. Dat kan betekenen dat er in het diepste geheim aan gewerkt wordt, maar het ziet er naar uit dat Xbox gewoon geen mini-console gaat maken. De tijd om dat te doen lijk ook enigszins voorbij en bovendien zijn veel klassieke Xbox-games te spelen op moderne consoles.

Populair Nieuws