Xbox maakt zoeken naar games een stuk makkelijker

News
donderdag, 23 maart 2023 om 12:30
xbox series xf1637772091
Steeds meer mensen kopen games voornamelijk digitaal. Dan is het natuurlijk wel handig als je ze ook kunt vinden, iets wat op de Xbox nogal tegen kon vallen. Gelukkig komt Microsoft met een vernieuwde zoekfunctie.
De reputatie van Bing is niet best en ook elders lukte het Microsoft niet altijd om een bruikbare zoekfunctie te maken. Gebruikers hebben al enige tijd problemen met de zoekfunctie op Xbox, die vaak resulaten laat zien die werkelijk niets met je zoekopdracht te maken hebben. Microsoft komt nu met een grote update voor de hele zoekfunctie.
Vanaf vandaag kunnen sommige gebruikers aan de slag met de nieuwe zoekfunctie. Deze introduceert resultaten die als galerij worden gepresenteerd en zichtbare categorieën om te filteren. In de film en tv-categorie kun je nu ook rechtstreeks zoeken op YouTube.

Wanneer kun je de nieuwe Xbox zoekfunctie gebruiken?

Deze vernieuwde zoekfunctie is helaas nog niet voor elke Xbox-gebruiker per direct beschikbaar. Het goede nieuws is dat hij ook niet in bèta is onder Xbox Insiders. De uitrol zal dus in de komende tijd gestaag plaatsvinden onder alle gebruikers, zonder dat je hoeft te wachten tot hij uitvoerig is getest.
Een goede zoekfunctie kan binnenkort nog wel eens heel belangrijk worden voor Xbox. Het is namelijk de bedoeling dat het bedrijf gaat concurreren met de Google Play Store en de App Store. Een goede zoekfunctie is dan van belang en gelukkig is Microsoft in mobiele apps al langer bezig met verbeteringen op dat vlak.