Elon Musk lanceert xAI om de strijd met OpenAI aan te gaan

News
donderdag, 13 juli 2023 om 15:30
Elon Musk kan nu nog een bedrijf zetten op zijn cv. De miljardair heeft namelijk een nieuw bedrijf opgericht genaamd xAI. De start-up moet gaan concurreren met het succesvolle OpenAI.
Hij was het al een tijdje aan het teasen, maar Elon Musk heeft nu officieel xAI aangekondigd. Dat valt te lezen op de website van het nieuwe bedrijf. Naast Elon Musk werken er ontwikkelaars aan het project die eerder hebben gewerkt voor DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research en Tesla.
Volgens het statement hebben de oprichters van xAI gewerkt aan ‘een aantal van de meest gebruikte methodes in de wetenschap’, hebben ze ‘innovatieve technieken geïntroduceerd’ en de ontwikkeling geleid van ‘baanbrekende programma’s als AlphaStar, Minerva en GPT-4’.
xAI is een losstaand bedrijf van X Corp, een technologiebedrijf van Elon Musk, maar zal er wel nauw samengewerkt worden met Twitter, Tesla en andere bedrijven om voortgang te boeken.

Wat is het doel van xAI?

Met xAI wil Elon Musk concurreren met het succesvolle OpenAI, dat verantwoordelijk is geweest voor ChatGPT en met Microsoft samenwerkt voor de volgende generatie aan AI. Hoe Musk dat precies wil gaan doen is niet bekend, het enige doel van xAI is momenteel om ‘de ware natuur van het universum te begrijpen’. Op vrijdag 14 juli wordt er een Twitter Spaces-chat gehouden voor meer informatie.
Dat Musk een AI-bedrijf heeft opgericht is vrij opvallend. De miljardair is namelijk vrij vocaal geweest over de opkomst van AI en zei dat de ontwikkeling op pauze moet worden gezet. De technologie zou namelijk een gevaar zijn voor de mensheid.

Populair Nieuws