Xbox koelkast nu ook slachtoffer van scalpers

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 9:30
xbox series xf1631877765
Onlangs heeft Xbox nog bekendgemaakt dat de preorders voor de Xbox koelkast binnenkort beschikbaar zouden worden. Nu is het dus mogelijk om deze te preorder, maar waren de koelkasten al binnen een paar minuten uitverkocht dankzij scalpers.
Slecht nieuws voor mensen die dachten de Xbox koelkast makkelijker te kunnen krijgen dan de echte Xbox Series X. De preorders zijn namelijk sinds donderdag beschikbaar geworden en deze waren binnen een paar minuten in de VS en VK al uitverkocht. Dat meldt VGC.
In Nederland was de Xbox koelkast te pre-orderen via Toynk, maar ook daar is het gewilde product uitverkocht. Het lijkt er dus op dat scalpers ook al achter de Xbox koelkasten aan gaan, helemaal omdat al een paar minuten na de uitverkoop de koelkasten al op Ebay te vinden waren.

Wat zijn scalpers?

Scalpers zijn mensen die bepaalde producten opkopen, zodat ze het voor een hogere prijs kunnen doorverkopen. Dit gebeurt vaak wanneer er bijvoorbeeld nieuwe consoles op de markt komen of andere producten die op dat moment maar beperkt beschikbaar zijn.
Scalpers hebben vaak een voorsprong op normale klanten, omdat de scalpers het proces om een preorder te plaatsen hebben geautomatiseerd. De preorders van de koelkasten worden momenteel doorverkocht voor een flinke meerprijs. De scalpers hopen hier dus veel geld op te verdienen.
Fans zijn teleurgesteld dat de koelkast zo moeilijk te verkrijgen is. Vanuit Xbox is er ook al reactie gekomen. Volgens het bedrijf komt er rond december, wanneer de preorders worden geleverd, een nieuwe voorraad aan Xbox koelkasten.
Fans moeten dus nog even geduld hebben, voordat ze zelf een Xbox Series X koelkast kunnen gaan aanschaffen. Hopelijk zal deze nieuwe voorraad dan niet zo snel worden uitverkocht.