Toekomst Xbox niet afhankelijk van Activision Blizzard overname

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 11:30
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Microsoft wil Activision Blizzard overnemen, maar marktautoriteiten zijn niet allemaal voor. Hoewel de overname belangrijk is voor Microsoft hangt niet alles er vanaf. Volgens Xbox-baas Phil Spencer blijft Xbox ook bestaan als de deal niet doorgaat.
Phil Spencer was onlangs in het Verenigd Koninkrijk om de Activision Blizzard overname te bespreken met de CMA, de Britse marktautoriteit die fel tegen de overname is. Ook is hij in gesprek gegaan met de Britse krant The Times. De krant vroeg zich af wat er met Xbox zou gebeuren als een belangrijke overname als deze geblokkeerd zou worden.
Spencer had geruststellende woorden voor Xbox-gamers. De toekomst van het platform is niet afhankelijk van de overname van Activision Blizzard, hoe belangrijk hij hook is. Xbox blijft bestaan als het de Call of Duty-uitgever niet mag overnemen.

Kan de Activision Blizzard overname geen kwaad?

Wel geeft Spencer aan dat hij niet begrijpt waarom er zo’n probleem wordt gemaakt van de overname. Zorgen dat Microsoft Call of Duty in theorie een Xbox exclusive kan maken worden veel aangehaald door tegenstanders. Maar Spencer vindt het vreemd dat Sony’s toegang tot Call of Duty beschermd moet worden, terwijl PlayStation op vrijwel elke markt domineert vergeleken met Xbox.
Ook al zou de overname Microsofts positie ten opzichte van Sony versterken, dan ziet Spencer niet in hoe dat kwaad kan. Concurrentie maakt alle partijen in de industrie sterker en Spencer begrijpt niet waar het standpunt vandaan komt dat een Microsoft dat beter kan concurreren de consument schaadt. Hij ziet het liever niet gebeuren dat één van de drie grote consolemakers uit de race verdwijnt, aangezien dat pas echt slecht zou zijn voor de consument.