Dune HBO Max-serie verliest hoofdrolspeler én regisseur

News
woensdag, 01 maart 2023 om 12:00
2021 10 15 dune 1f1636127550
Het ziet er niet goed uit voor Dune: The Sisterhood, de serie die in ontwikkeling is voor HBO Max. De show moet het nu namelijk doen zonder één van de hoofdrolspelers en een regisseur.
Hoewel Warner Bros. eerst nog afhoudend was met een vervolg voor Dune, is het bedrijf er nu op gebrand om er een hele franchise omheen te bouwen. Naast Dune Part 2 wordt er namelijk ook gewerkt aan een prequel-serie genaamd Dune: The Sisterhood. Die show gaat over de oprichting van de Bene Gesserit, een groep van vrouwen die vanuit de schaduwen het keizerrijk aanstuurt.
De productie van de serie gaat alleen niet zo goed. Eerst zijn de originele showrunners vertrokken, waarna HBO twee nieuwe showrunners heeft ingehuurd. Eén van daarvan is alleen ook al gestopt. En daar komt nu ook nog eens bij dat actrice Shirley Henderson, die één van de hoofdrollen vertolkt, stopt met het project. Regisseur Johan Renck, die de eerste twee aflevering voor zijn rekening zou nemen, vertrekt ook. Dat meldt Deadline.

Wat gebeurt er nu met de Dune serie?

De reden voor het vertrek van de twee belangrijke namen is de lange pauze voor de productie die is ingepland en de creatieve veranderingen voor de serie. Volgens een woordvoerder van HBO Max heeft Renck zijn huidige werk voor de show voltooid en zijn ze in overleg uit elkaar gegaan. Een andere regisseur zal worden aangetrokken om hem te vervangen.
Voor de rol van Henderson zal er een recast zijn. De actrice zou de rol spelen van Tula Harkonnen, één van de twee zussen die de Bene Gesserit hebben opgericht. Emily Watson speelt de andere zus in de serie.