Xbox-exclusive lekt eigen PS5 en Switch release uit

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 11:30
hi fi rushf1674733624
Vorig jaar kwam Xbox uit het niets met een nieuwe exclusive, die ook nog eens één van de betere Xbox-games van het jaar was. Nu zijn er geruchten dat de game naar PS5 en Switch komt. Die zijn op een opvallende manier mogelijk bevestigd.
Dit jaar had Xbox tijdens de eerste showcase van het jaar geen shadow drops (games die direct verschijnen). Dat werd van tevoren alvast bevestigd, mogelijk omdat fans anders te hoge verwachtingen van de presentatie zouden hebben. Xbox verraste vorig jaar namelijk met een shadow drop van Hi-Fi Rush en dat werd meteen een hooggewaardeerde game.
Het lijkt er nu op dat de game niet lang meer een Xbox-exclusive is. Er gingen al geruchten en die zijn nu door de game zelf mogelijk bevestigd. Een update voor de eerste verjaardag van de game voegt namelijk bestanden toe die waarschijnlijk in de Switch- en PS5-versies gebruikt zouden worden.
Het gaat om een t-shirt voor het personage Chai dat per platform anders is. Er zijn versies voor Xbox en PC, maar een datamine onthult ook designs in PlayStation-blauw en Switch-rood. Met name het rode shirt lijkt ook vrij duidelijk te verwijzen naar de draagbaarheid van de Switch met de tekst “Rock out anywhere”.

Hi-Fi Rush nog niet aangekondigd voor Switch en PS5

Het is nog niet officieel bekendgemaakt dat de game naar PS5 en Switch komt. PlayStation heeft deze week een State of Play gehad waarin de game niet aanwezig was. Veel mensen verwachten binnenkort ook een Nintendo Direct. Mogelijk horen we daarin meer, maar eventueel nieuws kan ook door Xbox zelf gebracht worden.