Alle trailers en aankondigingen van de State of Play op een rij

Article
donderdag, 01 februari 2024 om 16:30
00f5d3c940df4febfa57a7816318f8248f40566d1f1706780846
De eerste State of Play van 2024 is achter de rug. In zo'n 40 minuten liet Sony meer dan 15 trailers en aankondigingen de revue passeren. Voor wie het allemaal te snel ging, of nog eens rustig terug wil kijken, hebben wij alle trailers en aankondigingen op een rijtje gezet.
In iets meer dan 40 minuten raasde een groot aantal trailers en aankondigingen aan de kijkers voorbij. Met een kort voor- en nawoord van de Nederlandse Head of PlayStation Studios Hermen Hulst werden de trailers voornamelijk aaneensluitend getoond. Er werd afgetrapt met de 4-speler co-op game waar velen naar uitkijken:

Helldivers 2

De game komt volgende week al uit, op 8 februari 2024 op PS5 en Steam. De trailer toont ook al diverse toevoegingen die vrij snel na de lancering op 8 februari beschikbaar zouden moeten komen.

Stellar Blade

Direct na het voorwoord van Hermen Hulst volgde een uitgebreide trailer van de game Stellar Blade. In deze -bijna geheel all girlie-trailer krijgen de kijkers nieuwe gameplay voorgeschoteld van deze bijzonder sexy-ogende wereld genaamd Stellar Blade.
Deze wereld is gevuld met robotachtigen en enorme vijanden, welke in third-person bestreden moeten worden. De trailer belooft nu al dat de speler zelf de keuze kan maken om NPC's te helpen of niet. Of dit daadwerkelijk invloed gaat hebben op de gameplay en het verhaal, zullen we tegen die teijd moeten ondervinden.
Stellar Blade verschijnt 26 april 2024 als PlayStation 5-exclusive.

Sonic X Shadow Generation

Er gingen al geruchten dat er een nieuwe Sonic game aangekondigd zou worden tijdens de State of Play en dat bleek te kloppen. SEGA toonde een trailer van Sonic X Shadow Generation, waarbij de originele verhaallijn rond Sonic uitgebreid is met een hele nieuwe verhaallijn rond Shadow. De game moet een mix gaan worden van de klassieke Sonic, de moderne Sonic en de duistere Shadow.
Sonic X Shadow Generation zal in het najaar van 2024 verschijnen voor PS4, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Zenless Zone Zero

Deze game heeft een heel eigen artstyle. De aankomende actie-RPG is van de hand van dezelfde ontwikkelaar als Genshin Impact en Honkai: Star Rail: miHoYo. De dungeon crawler die zich afspeelt op New Eridu was al aangekondigd, maar nu is bekend geworden dat de game ook naar PS5 zal komen. Er is verder nog weinig over deze game bekend. Zelfs een release-window is nog niet bekend.

Foamstars

Foamstars is duidelijk geïnspireerd door Splatoon. De game, die volgende week gratis te spelen is voor PS Plus abonnees, zal regelmatig nieuwe content krijgen. De trailer die tijdens de State of Play getoond werd, lichtte alvast toe welke nieuwe content voor het eerste seizoen van Foamstars gepland staat.

Dave the Diver

Dave is een favoriet bij velen en zal vanaf april ook de PlayStation-consoles onveilig maken. Dat niet alleen, vlak na de release op PlayStation zal Dave gezelschap krijgen van niet minder dan Godzilla in een gratis DLC.

V Rising

Ah, dracula. In V Rising heb je de kans om na lange tijd als vampier te ontwaken en je kasteel opnieuw op te bouwen. Je dorst naar bloed maar moet oppassen voor zonlicht. je jaagt op mensen om je bloeddorst te lessen of om ze te recruteren voor je kasteel. Verover het gebied rond je kasteel en doe je vampierennaam eer aan.
V Rising heeft geen vaste releasedatum, maar zou nog wel dit jaar moeten uitkomen.

Silent Hill: The Short Message & Silent Hill 2

Met Silent Hill pakte Sony flink uit. Niet alleen kregen we de aankondiging die iedereen al hoopte, namelijk die van Silent Hill 2, Sony en Konami wisten kijkers te verrassen met de aankondiging van The Short Message, een nieuwe Silent Hill ervaring die helemaal opgebouwd is in de nieuwe Silent Hill engine. Het mooiste nieuws: deze ervaring is nu gratis te spelen op PlayStation 5.

Judas

Natuurlijk kon Judas in deze State of Play niet ontbreken. De game van de makers van BioShock kent hooggespannen verwachtingen en als we de trailer mogen geloven gaat deze first person verhaalgedreven game van Ghost Story Games dat allemaal waar maken.
Dat verhaal lijkt nogal matrix-achtig te beginnen. Iemand praat tegen je en zegt dat je gemaakte fouten moet gaan repareren, of je dat nu wil of niet. De gameplay die daarna getoond wordt is voor wie BioShock gespeeld heeft, heel herkenbaar.

Metro Awakening

Vertigo Games wist te verrassen met een nieuwe Metro game. Deze game, in het Metro universum van Dmitri Gloechovski is een heuse PS VR2 game en toont hoe alles zo mis ging in de Metro van Moskou na het vallen van de Bom. De monsters in het donkere metrostelsel van Moskou, maar dan in VR, wat kan er mis gaan?
Metro Awakening heeft nog geen releasedatum, maar zal wel in 2024 verschijnen.

Legendary Tales

Nog meer VR nieuws werd door Sony gebracht in de vorm van Legendary Tales. In deze game vecht je met zwaarden, pijl en boog en magie tegen hordes ondode vijanden. Je hakt en slaat je alleen of met maximaal drie anderen een weg door uitgebreide kerkers.
De gevechten voelen echt aan en past zich aan aan je wapens en speelstijl. De wapenkeuze is groot en kan nog vergroot worden door wapens te combineren, maar ook magie is een uitgebreide optie.
We hoeven niet lang te wachten, Legendary Tales zal vanaf 8 februari speelbaar zijn op PS VR.

Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma is een single player, verhaalgedreven actie-RPG. Het speelt als een choose-your-adventure in de betere D&D stijl: als speler bepaal je wat er met jou en je party gebeurt en hoe je er uit ziet. Het verhaal van Dragon's Dogma ziet er veelbelovend uit en wij kijken dan ook al uit naar het verschijnen van deze game.
Lang hoeven we niet te wachten, Dragon's Dogma 2 verschijnt al op 22 maart voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Rise of the Ronin

Eén van de aandachtstrekkers deze State of Play is ongetwijfeld Rise of the Ronin. Deze game, die qua opzet en tijdsvlak veel overeenstemming heeft met het onvolprezen Ghost of Tsushima, kreeg een nieuwe gameplay trailer, die ons meer vertelde over de game.
De trailer ziet er sfeervol uit en toont meteen hoe de protagonist bovenmenselijke gaven heeft om hoog te springen en gebruik kan maken van mechanische voorwerpen, bijvoorbeeld om langere afstanden vliegend te overbruggen. Die gaven zullen nodig zijn, want zelfs de meest standaard vijanden lijken niet zonder slag of stoot de geest te geven. Dat wordt dus nog een uitdaging!
Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart als PlayStation 5 exclusive.

Until Dawn

Deze horrorgame is weer helemaal hot. Niet alleen is er een film in de maak rond de nogal lugubere game, Until Dawn zal ook in een remaster uitkomen voor zowel PC als PlayStation 5.
De game zag er in 2015 op de PlayStation 4 al prima uit, maar zal nu nog realistischer zijn dan toen. Is dat wat we willen, met al die gore constructies die je steeds weer voor onmogelijke dilemma's plaatst? Jazeker!
Until Dawn voor PS5 en PC heeft nog geen releasedatum, anders dan dat de game dit jaar nog uit gaat komen.

Death Stranding 2: On the Beach

De grote afsluiter van de State of Play was natuurlijk weggelegd voor Kojima. Hij mocht samen met Hermen Hulst het vervolg Death Stranding 2: On the Beach aankondigen.
De game werd van een uitgebreide trailer voorzien, waarin duidelijk wordt dat het netwerk in de USA nog wel bestaat, maar dat de aandacht verschoven is naar Mexico. Dat beloven weer vele kilometers over ruw terrein met zo veel mogelijk pakketten om de Death Stranding teniet te doen.
Daar bleeft het niet bij, Hulst en Kojima kondigden samen ook aan dat na Death Stranding 2, Kojima zich weer gaat richten op waar hij groot mee geworden is: een spionage-game. wij kunnen alvast niet wachten op wat dat gaat opleveren, maar helaas zullen we daar nog zeker wat jaren geduld voor op moeten brengen.
En Final Fantasy VII Rebirth dan? Die game was helaas niet te zien tijdens deze State of Play. Dat heeft een goede reden: Sony komt volgende week al met een nieuwe State of Play en die zal geheel in het teken staan van Final Fantasy VII!
Wie de hele State of Play nog een keer van voor tot achter wil bekijken kan dat uiteraard ook doen, de hele show is hieronder te vinden.

Populair Nieuws