Nieuwe gitaarcontrollers aangekondigd speciaal voor Fortnite

News
woensdag, 13 december 2023 om 16:30
fortnite festivalf1702306177
Er worden al een lange tijd geen gitaarcontrollers meer gemaakt, sinds Guitar Hero en Rock Band ermee zijn gestopt. Maar nu komen ze weer terug dankzij Fortnite.
Sinds vorige week is Fortnite meer dan alleen een battle royale shooter. Epic heeft namelijk drie nieuwe modi geïntroduceerd. In LEGO Fortnite kunnen spelers met een Minecraft-achtige modus aan de slag, in Rocket Racing kunnen ze - zoals de naam verklapt - racen en in Fortnite Festival is weer een muzikale modus.
Fortnite Festival lijkt qua opzet veel op de destijds zeer populaire Guitar Hero en Rock Band games en dat is ook niet zo vreemd. De ontwikkelaar achter de modus is namelijk Harmonix, dezelfde studio die verantwoordelijk was voor de muziekgames en sinds 2021 is overgenomen door Epic.
Binnenkort moet er ondersteuning komen voor de oude muziekcontrollers van Guitar Hero en Rock Band, maar er is wel één probleem. De controllers worden namelijk al jaren niet meer gemaakt, waardoor ze of niet meer (goed) werken of voor een flinke prijs tweedehands worden verkocht.
Gelukkig speelt PDP in op de populariteit van Fortnite Festival. De accessoiremaker komt in januari namelijk met nieuwe gitaarcontrollers, zo blijkt uit een teaser op Twitter. De fabrikant heeft eerder ook al controllers gemaakt voor Rock Band. Of er ook andere instrumenten komen, zoals een drumstel, is nog niet bekend.

Permanente modus in Fortnite Festival

Spelers die genieten van de nieuwe modi in Fortnite, maar een beetje huiverig zijn om een flinke investering te maken, zoals het kopen van een nieuwe controller, hoeven niet bang te zijn. Epic heeft namelijk bevestigd dat LEGO Fornite, Rocket Racing en Fortnite Festival allemaal permanente modi zijn en dus niet zullen verdwijnen uit de game. Ook zullen er geregeld updates worden geïntroduceerd voor de modi.