Verrassing: GTA 6 op Switch 2 is erg onwaarschijnlijk

News
woensdag, 13 december 2023 om 15:30
gta 6f1701953898
Hoewel we na de trailer van GTA 6 nog niet veel weten over de gameplay, is Rockstars nieuwe project in ieder geval visueel indrukwekkend. Het zal de meeste mensen dan ook niet verbazen dat de game niet is aangekondigd voor PS4, Xbox One of Switch. Digital Foundry meent dat de Switch 2 de game waarschijnlijk ook niet krijgt.
Er gaan steeds vaker geruchten over de Switch 2 en zoals het er nu naar uitziet, maakt Nintendo een flinke technische stap. Zo zou de console beschikken over DLSS-upscaling en ray tracing. Maar zelfs met die vooruitgang komt de console waarschijnlijk niet dicht genoeg bij de PS5 en Xbox Series X om GTA 6 aan te kunnen.
Die conclusie trekken de experts van Digital Foundry na het zien van de trailer. Een specifiek voorbeeld is het licht in GTA 6. De ray tracing die de Switch 2 mogelijk krijgt, is waarschijnlijk niet goed genoeg voor GTA 6 en het lijkt erop dat GTA 6 geen alternatieve belichting zonder ray tracing heeft om op terug te vallen.
Uiteraard is nog niet bekend wat de werkelijke specificaties van de Switch 2 zijn, of hoe GTA 6 op technisch gebied in elkaar zit. Geruchten over de Switch 2 suggereren alleen niet dat hij zich echt kan meten aan de PS5 en Xbox Series X. Aangezien er geen groot trouw GTA-publiek bij Nintendo zit, is er weinig reden voor Rockstar om extra tijd en geld in een port voor een zwakkere console te steken.

PC-port GTA 6 duurt waarschijnlijk lang

Overigens is er ook slecht nieuws voor wie GTA 6 graag wil spelen op PC. Hoewel het vrij waarschijnlijk is dat er een PC-port komt, denkt een voormalig Rockstar-ontwikkelaar dat die geen prioriteit heeft zolang de console-versies niet uit zijn. Het grootste deel van het GTA-publiek speelt op PlayStation, dus die versie heeft prioriteit.