Xbox Cloud Gaming wordt nu aangedreven door Xbox Series X-hardware

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 11:00
xbox series xf1637772091
Microsoft’s Xbox Cloud Gaming-service wordt nu volledig aangedreven door een aangepaste Xbox Series X-hardware. Microsoft heeft de update onlangs voltooid, dat heeft het bedrijf laten weten aan The Verge. Hierdoor zijn de laadtijden en de framerate van games verbeterd.
De afgelopen maanden heeft Microsoft Xbox Cloud Gaming verkast naar 1080p- en 60fps-streams, dankzij de host te laten draaien op Xbox Series X-hardware. Met de nieuwe tech moeten 4K-streams ook mogelijk kunnen zijn, maar wanneer die komen is nog niet bekend. Microsoft is wel bezig om Xbox Cloud Gaming verder uit te breiden dan alleen browsers en mobiele apparaten. Zo kan je nu ook de dienst gebruiken via de Xbox Live-app op PC, is een test op de Xbox consoles begonnen en wordt er gekeken naar nog meer mogelijkheden.
Xbox Cloud Gaming is bedacht als een manier om op mobiele apparaten games te kunnen spelen. Nu komt er dus een Xbox-dashboard en worden ook TV’s een belangrijk aanbod, in plaats van alleen de mobiele apparaten. Microsoft werkt aan een speciale Xbox-app voor TV’s waarmee spelers games kunnen streamen zonder dat ze een console hebben, net zoals Google Stadia. Er zijn daarnaast stand-alone streaming-apparaten gepland die je op je tv of monitor kan aansluiten.
Xbox Cloud Gaming komt nu ook in haar nieuwe Xbox-webwinkel. Microsoft heeft ook plannen om de xCloud-technologie naar Facebook Gaming te brengen, maar daar is nog niet veel over bekend.

Nieuwe abonnementsaanbiedingen voor Xbox Game Pass

Momenteel kan je Xbox Cloud Gaming alleen gebruiken via Xbox Game Pass, de abonnementsdienst waarbij je toegang krijgt tot een hele bibliotheek aan games. Microsoft heeft daarnaast gezegd dat er meerdere nieuwe versies van de Game Pass zullen komen. Daarbij zal er meer rekening gehouden worden met Xbox Cloud Gaming.

Populair Nieuws