Apple maakt het makkelijker om je accounts in apps te verwijderen

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 10:30
apple 132960
Ontwikkelaars worden door Apple vereist om een manier te bieden om haar accounts aan te maken en om ze te verwijderen. Apple liet deze week weten dat ze graag de app-inzendingen voor 31 januari 2022 willen ontvangen en zullen controleren.
Sinds juni is het eigenlijk al verplicht door de App Store Guideline om op apps functies te hebben die accounts kunnen verwijderen. Vanaf 31 januari 2022 gaat Apple dit ook echt nakijken. Apps die zich niet aan deze richtlijnen houden, kunnen dan niet langer meer hun apps kwijt in de App Store en moeten een andere appwinkel zien te vinden.
Voor veel apps moet je wel eens een account aanmaken, maar de optie om het account weer te verwijderen was er vaak niet. Of in ieder geval niet op een eenvoudige manier. Apple heeft daarom al eerder dit jaar aangekondigd dat daar verandering in moet komen. Apple beweert dat ontwikkelaars 'gebruikers moeten toestaan hun account te verwijderen vanuit de app'. Apple vindt ook dat als de software nog goed werkt zonder account, gebruikers eigenlijk geen account hoeven aan te maken. Met de functie om accounts te verwijderen, kunnen gebruikers onnodige accounts die inactief zijn verwijderen.

Report a Problem-knop

Naast de nieuwe richtlijnen van Apple, heeft het bedrijf nu ook een nieuwe en verbeterde Report a Problem-knop uitgebracht. De knop bestond al een tijdje, maar was inactief. Met de nieuwe knop kunnen gebruikers Apple makkelijker waarschuwen voor apps die op oplichting lijken. Voorheen kon je alleen het systeem gebruiken als er een kwaliteitsprobleem was met een app.