Xbox Cloud Gaming voor iOS is eindelijk officieel

  Microsoft heeft op dinsdag de eerste bètaversie van Xbox Cloud Gaming uitgebracht voor Windows 10, iOS en iPadOS. Voor nu is het enkel een gesloten bèta en hebben maar een klein aantal mensen een uitnodiging mogen ontvangen. De komende maanden wordt de bèta uitgebreid met ook Game Pass Ultimate-leden, maar dat gaat nog een tijdje duren.

  Microsoft

  Xbox is al een langere tijd bezig met haar streamingdienst. Xbox Cloud Gaming werkte eerst alleen nog op Android apparaten, maar sinds begin deze week zit daar dus verandering in. De streamingdienst werkt op Windows 10 via webbrowsers en draait via een app op iOS. De dienst komt beschikbaar via de Xbox-website, waar uitgenodigde Game Pass Ultimate-leden Xbox-games via de cloud kunnen spelen. De webbrowser-versie ondersteunt voor nu maar drie browsers, namelijk Google Chrome, Microsoft Edge en Safari.

  Wanneer kan iedereen in de Cloud gamen?

  Microsoft heeft in de blogpost al genoteerd dat zij snel te werk willen gaan met de bèta, zodat iedereen aan de slag kan met Xbox Cloud Gaming. Xbox stuurt geleidelijk meer uitnodigingen om aan de bèta mee te doen en hoopt hiermee al snel een groot publiek te bereiken. Het is alleen niet duidelijk wanneer de streamingdienst officieel afgerond is en klaar voor volledig gebruik is.

  Naast het feit dat Microsoft zo snel mogelijk veel spelers wil bereiken met de nieuwe streamingdienst, is zij ook bezig om 'Touch-Control' toe te passen op verschillende games. Met deze nieuwe besturing hoopt Microsoft het makkelijker te maken voor spelers, zonder externe controller, hun favoriete games onderweg te spelen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.