Cloud Gaming nu beschikbaar voor Xbox Insiders

News
woensdag, 29 september 2021 om 10:15
xboxf1625226596
Microsoft heeft Cloud Gaming, de functie waardoor het mogelijk wordt om games te spelen zonder deze te hoeven downloaden, beschikbaar gemaakt voor Xbox Insiders. Dit schrijft het bedrijf in een blogpost.
Microsoft heeft Cloud Gaming (bèta) beschikbaar gemaakt voor Xbox Insiders. Dit heeft het bedrijf gedaan zodat Microsoft erachter kan komen welke problemen gebruikers van de service allemaal tegen komen. Die problemen moeten natuurlijk eerst opgelost worden, voordat de functie officieel kan worden uitgebracht.

Wat is Cloud Gaming?

Cloud Gaming is een service en onderdeel van Game Pass Ultimite. Dankzij Cloud Gaming kunnen games zonder dat ze geïnstalleerd staan op je Xbox worden gespeeld. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het downloaden of updaten van je games en heb je meer tijd om te gamen met vrienden. Je bespaart ook veel opslag op je harddrive dankzij de functie.
Onderaan de blog geeft Xbox wel aan dat er al een paar problemen zijn die je kan tegenkomen. Sommige gebruikers zouden namelijk niet Forza Horizon 4 of Halo: The Master Chief Collection kunnen opstarten. Dit zou komen, omdat de games in een bundel zitten en dat zou voor problemen zorgen.
Momenteel is het ook niet mogelijk om online aankopen te doen in de games zelf, maar Xbox biedt daar wel een oplossing voor. Als je de aankopen in de store doet en vervolgens de game opnieuw opstart kan je in-game aankopen wel gebruiken. In de blog zelf staan alle problemen op een rij. Gedurende de test voor Insiders zal de lijst waarschijnlijk langer worden en moet Microsoft hiermee aan de slag voordat ze de functie echt kunnen gaan uitrollen.