Xbox Cloud Gaming nu ook beschikbaar voor consoles

News
zaterdag, 20 november 2021 om 9:00
xbox series xf1637772091
Xbox Cloud Gaming, de dienst van Microsoft om games te streamen, is nu ook beschikbaar voor de Xbox One en de Xbox Series X/S. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt in een blog.
Xbox bestaat 20 jaar en om dat te vieren komen er een hoop nieuwe features naar de Xbox. Een van deze dingen is dat Xbox Cloud Gaming nu beschikbaar is geworden voor de Xbox One en Xbox Series X en S. De Cloud Gaming service is onderdeel van het Xbox Game Pass Ultimate abonnement.

Wat is Cloud Gaming?

Cloud Gaming zorgt ervoor dat je Next-Gen games kan spelen op bijvoorbeeld de Xbox One op dezelfde kwaliteit als op de Xbox Series X. Dit komt omdat met Cloud Gaming de games gestreamd worden, in plaats van dat de games draaien op de hardware van de console zelf.
Xbox One spelers krijgen ook een extra voordeel van Microsoft. Er zijn namelijk al een aantal games uitgekomen alleen voor de Xbox Series X. Deze games zullen ook via Cloud Gaming te spelen zijn op de Xbox One. Dit maakt een upgrade naar de nieuwe Xbox console iets minder noodzakelijk.
Ondanks dat de Xbox Game Pass de laatste tijd steeds minder goed presteert, omdat er namelijk iedere maand steeds minder nieuwe Game Pass abonnees bij komen dan verwacht, ziet Xbox nog steeds toekomst in de service. Phil Spencer zei onlangs nog dat de Xbox Game Pass duurzaam is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties