Phil Spencer: "Xbox Game Pass is erg duurzaam"

News
dinsdag, 16 november 2021 om 14:00
screenshot 2021 03 09 at 134557f1615294017
Phil Spencer heeft tijdens een promotieronde rondom het 20-jarig bestaan van Xbox opnieuw uitspraken gedaan over Xbox Game Pass. De abonnementsdienst van Microsoft waar je maandelijks betaald voor een grote bibliotheek van games zou volgens vele critici niet houdbaar zijn. Het hoofd van Xbox zegt juist het tegenovergestelde.
In een interview met Axios heeft Phil Spencer zich opnieuw uitgelaten over Xbox Game Pass. Het hoofd van Xbox is zich ervan bewust dat er veel skeptici zijn als het Xbox Game Pass betreft. Toch stelt Spencer dat de dienst goed op koers is, ondanks dat de dienst minder hard groeit de laatste tijd.

"Ik weet dat er veel mensen zijn die graag schrijven dat we geld weggooien voor een mogelijke pot met goud aan het einde van de regenboog. Maar nee, Game Pass is heel duurzaam hoe het nu gaat en blijft maar groeien."

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Xbox Game Pass 18 miljoen actieve gebruikers heeft. Alle gebruikers kunnen vanaf dag 1 aan de slag met de nieuwste Xbox Game Studios-titels, zoals Psychonauts 2 en de recent uitgegeven Forza Horizon 5. Laatstgenoemde is dan ook direct de grootste lancering die Xbox Game Studios ooit heeft gehad met meer dan 8 miljoen spelers sinds de lancering.
halo infinite multiplayerf1642348001

Xbox Game Pass ziet Halo Infinite tegemoet

Xbox Game Pass is overigens nog niet klaar dit jaar. De service wordt namelijk nog uitgebreid met Halo Infinite later dit jaar. De multiplayer van de geanticipeerde game van 343 Industries is overigens al uitgebracht als beta.
De game komt officieel op 8 december pas uit. Dan kun je met Xbox Game Pass vanaf dag 1 de volledige game spelen.