‘Xbox Cloud Gaming breidt uit met Elden Ring, GTA 5’

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 10:30
elden ringf1624265795
Het lijkt erop dat de Cloud Gaming dienst van Xbox er een paar grote titels bij krijgt. Onder andere Elden Ring en GTA 5 zouden naar de dienst komen. Dat is opvallend, want tot nu toe kon je alleen Game Pass-titels via de cloud spelen.
Xbox zet al enige tijd in op Cloud Gaming, bijvoorbeeld door er een speciale divisie voor op te richten. Ook kun je veel Game Pass Games via de Cloud spelen. Een nieuwe app voor tv’s maakt het zelfs mogelijk om thuis op de bank te spelen zonder Xbox of PC.
Het lijkt er nu ook op dat de games die je via Xbox Cloud Gaming kunt spelen worden uitgebreid. Twitter-gebruiker Knoebelbroet heeft ontdekt dat Elden Ring, GTA 5 en Soul Hackers 2 een knop hadden in de Xbox store om ze via de Cloud te spelen. Inmiddels zijn deze vermeldingen weer verdwenen.
Het kan zijn dat het een vergissing was, maar er is wel reden om te denken dat Xbox deze games speelbaar wil maken via de cloud. Het bedrijf heeft namelijk eerder aangegeven dat het voor Game Pass-abonnees mogelijk moet worden om games die ze gekocht hebben via de cloud te spelen, ook als ze niet voor Game Pass beschikbaar zijn.

Komt Xbox met nieuwe Cloud Gaming functies?

Het zou dus zomaar kunnen dat Elden Ring, GTA 5 en andere games binnenkort speelbaar zijn via Xbox Cloud Gaming. Daar heeft Xbox nog niets over aangekondigd, maar er staan wel aankondigingen op het programma voor de uitgever. Hoewel Sony en Nintendo overslaan is Xbox eind deze maand aanwezig op gamescom, dus wellicht horen we daar meer, zoals ook Knoebelbroet vermoedt.