Gamescom Opening Night Live toont meer dan 30 games

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 11:00
gamescom 2021f1629299676
Over een kleine twee weken is het tijd voor gamescom. Hoewel een aantal grote uitgevers deze editie overslaat, zit dat Opening Night Live niet in de weg. De show belooft namelijk meer dan dertig games te tonen.
Sinds een paar jaar begint gamescom met een uitgebreide openingsshow gepresenteerd door Geoff Keighley. Ook dit jaar wordt de show weer gehouden en er worden veel games beloofd. Opening Night Live gaat namelijk twee uur duren en meer dan 30 games tonen.
Het is een belofte die we vaker zien rondom shows die gepresenteerd worden door Geoff Keighley. Summer Game Fest en de Game Awards beloven ook jaarlijks een enorme lengt en een indrukwekkend aantal games. De vraag is natuurlijk in hoeverre de gekozen games de aandacht van de kijker vast weten te houden.
Een aantal grote uitgevers slaat gamescom dit jaar over. We hoeven bijvoorbeeld niets te verwachten van Sony of Nintendo. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen grote titels aanwezig zullen zijn, want Microsoft komt wel. Ook zal SEGA nieuwe beelden van Sonic Frontiers tonen.

Wanneer is gamescom 2022?

Gamescom 2022 is weer een fysiek evenement, dat traditiegetrouw in Keulen wordt gehouden. Het loopt van 24 tot en met 28 augustus. Opening Night Live is de avond van tevoren, op 23 augustus. De show begint om 20.00 uur.