Xbox bevestigt Game Pass Friends & Family plan

News
vrijdag, 02 september 2022 om 12:00
xbox game passf1628271615
Onlangs kwam naar buiten dat het familieplan van Xbox Game Pass mogelijk ook voor vrienden zou zijn. Dat is inmiddels bevestigd door Microsoft. Game Pass Friends & Family moet binnenkort lanceren.
Zoals inmiddels bekend is er momenteel een test gaande voor een familieplan van Xbox Game Pass. Deze wordt gehouden in Colombia en Ierland, maar zal naar verwachting binnenkort lanceren. Het lekte recent uit dat het plan niet alleen voor familie zou zijn, maar ook met vrienden gedeeld kan worden.
Dat is nu ook bevestigd door Xbox: de Ierse site van het nieuwe plan staat nu online met alle details die erbij horen. Het abonnement gaat bijvoorbeeld 21,99 euro kosten en kan door vijf mensen gedeeld worden. De prijs per persoon wordt daarmee dus minder dan 5 euro.
Het is overigens nog niet bekend of deze 21,99 euro in de hele eurozone geldt, maar het lijkt waarschijnlijk, in ieder geval voor Nederland. De prijzen van bestaande abonnementen zijn in Ierland namelijk gelijk aan de prijzen in Nederland. Het is dus goed mogelijk dat ook wij 21,99 euro moeten betalen voor het Friends & Family abonnement.

Wanneer lanceert het Game Pass familieplan?

Helaas is de bevestiging van Friends & Family niet gepaard gegaan met al te veel nieuwe informatie, zoals een releasedatum voor andere regio’s. Veel was al bekend toen de test lanceerde. Er staat nu te lezen dat de dienst mogelijk in de komende maanden in andere landen lanceert, maar een goede schatting voor de uitrol in Nederland is dat natuurlijk niet.

Populair Nieuws