Ferrari-coureur geeft hoop op F1-kampioenschap op

News
vrijdag, 02 september 2022 om 11:30
carlos sainz charles leclerc ferrari 2022f1662108723
Max Verstappen heeft in de Formule 1 nu een flinke voorsprong opgebouwd. Ferrari-coureur Carlos Sainz geeft dan ook de hoop op het F1-kampioenschap op en richt zich op volgend jaar.
Wie na de Grand Prix van Australië zou zeggen dat Charles Leclerc nu 98 punten zou achterstaan op Max Verstappen, was voor gek verklaard. Maar de Nederlander en het team van Red Bull Racing hebben na die onfortuinlijke race een enorme inhaalslag gemaakt en zijn bovendien consistent en koelbloedig.
Carlos Sainz, die nu nog maar 15 punten achter zijn teamgenoot staat en 113 achter Verstappen, heeft dan ook weinig hoop meer voor de titel. Dat laat hij weten aan de aanwezige pers in Zandvoort, waaronder GPblog.com.

"Het team heeft een zeer sterke auto afgeleverd. De manier waarop we vooraan racen, kan nog steeds beter. We moeten ervoor zorgen dat we volgend jaar niet alleen voor overwinningen kunnen strijden, maar ook het kampioenschap."

Druk op Ferrari van Mercedes

Voor de rest van het kampioenschap zullen de coureurs van Ferrari waarschijnlijk moeten gaan strijden om de tweede plek in de ranglijst vast te houden. Momenteel is Charles Leclerc in de World Driver's Championship ingehaald door Sergio Perez en ook George Russell klopt aan de deur. De coureur van Mercedes staat namelijk één punt achter Sainz in de WDC.
In het kampioenschap voor de constructeurs kan het ook om gaan spannen. Ferrari heeft tijdens de Grand Prix van België ten opzichte van Mercedes goede zaken gedaan door de uitvalbeurt van Lewis Hamilton. Toch bedraagt het gat slechts 41 punten, wat geen enorm verschil is met nog acht races te gaan dit jaar.