Max Verstappen geniet van 'agressieve' nieuwe Red Bull: "Zijn moedig geweest"

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 11:00
max verstappen rb20 launchf1708072581
Red Bull Racing heeft gisteravond de nieuwe RB20 gepresenteerd. Het ontwerp is behoorlijk anders, met agressieve aerodynamica. En daar geniet Max Verstappen van.
Vorig seizoen was Red Bull Racing enorm dominant, waardoor de verwachting was dat het team met een soortgelijke auto op de proppen zou komen. Maar tijdens de presentatie gisteravond werd duidelijk dat het team voor een radicaal ander ontwerp heeft gekozen.
Het is een gedurfde keuze, omdat het niet duidelijk is of het ontwerp even goed zal werken als het vertrouwde design van de RB19. Maar in een interview met Sky Sports F1 laat Max Verstappen weten dat hij de keuze van Red Bull Racing wel kan waarderen.

“Ik ben blij met wat het team heeft gedaan, het is geen conservatieve auto. Het is niet zo van 'vorig jaar was een geweldige auto, we voegen gewoon een paar stukjes toe en proberen hem een beetje sneller te maken. Ik denk dat ze behoorlijk doortastend zijn geweest en dat vind ik leuk. Ze zijn behoorlijk agressief geweest.”

De juiste keuze van Red Bull?

Of het daadwerkelijk een goede keuze is geweest, daar zullen we binnenkort achter gaan komen. De agressieve nieuwe auto van Mercedes in 2022 leek initieel ook een gedurfde, gouden keuze, maar dat bleek al snel een blunder te zijn.
Van 21 tot en met 23 februari vindt de pre-season test plaats in Bahrein. Op hetzelfde circuit is een week later de GP van Bahrein op 2 maart.